Under tirsdagens konstituerende kommunestyremøte ble Tom Staahle (Frp) stemt fram som Ullensakers nye ordfører. Da Harald Espelund tok av seg ordførerkjedet, og hang det rundt halsen til sin etterfølger, kom tårene til syne i øyekroken til Staahle.

- MYE SOM RØRER SEG

- Ja, det var det du så. Jeg skal ikke legge skjul på at dette har vært en påkjenning. Man prøver å holde fasaden, men det er klart det er mye som rører seg i en 42 år gammel kropp, sier Staahle til EUB.

Han har satset alt på ordførerjobben. Nå er drømmen virkelighet.

- Det er klart at jeg blir både rørt, glad og veldig stolt, sier Staahle.

Den nye ordføreren sier han er bevisst på det ansvaret som følger med rollen. I sin takketale ba han salen om å bære over med ham om følelsene skulle ta overhånd.

- Jeg er stolt og ydmyk over den oppgaven som venter meg som ordfører. Vi bor i en fantastisk kommune, og jeg gleder meg til å lede dette politiske verkstedet videre, og gleder meg til et tett og godt samarbeid, sa han til kommunestyret.

Staahle ga også honnør til sin forgjenger Espelund.

- Han har vært en markant, tydelig, positiv og god ordfører for Ullensaker kommune de siste 12 årene. Det er verdt å reflektere over at hans politiske virke har vart i 40 år. Omtrent like lenge som jeg har levd. Det sier noe om den mannen, sier Staahle.

EN EPOKE ER OVER

Harald Espelund er nå ferdig som ordfører etter 12 år. Espelund sier til EUB at han ikke ble spesielt berørt av det rent formelle ved å gi fra seg jobben.

- Det var ikke noe problem. Jeg har vært forberedt såpass lenge på at dette er en epoke som nå er slutt, sier Espelund.

Som EUB omtalte søndag var Frp, Høyre og KrF på forhånd enige om at Staahle skulle få oppfylt drømmen om å bli ordfører, og at Høyres Willy Kvilten skulle bli varaordfører.

- Disse to gutta som ledere vil bli svært positivt for Ullensaker. Jeg kjenner Tom såpass godt at noen bedre ordfører kunne ikke Ullensaker fått, sier Espelund.

LES OGSÅ: Staahle skal hjelpe Espelund med å rydde kontoret

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.