Det var en mildt sagt meget andpusten finne som krysset målstreken på Torget i Hurdal lørdag ettermiddag. Finske Markku Levänen hadde knapt pust igjen da EUB pratet med ham rett etter målgang.
- Åh, dette var hardt. Et veldig hardt løp, sa finnen på engelsk.
DELTAKERNE KOMMER LANGVEIS FRA: Ikke bare fra rundt om på Østlandet, men også fra Finland, Tyskland og Polen
SE BILDER FRA SPARK-VM:
Bildeserie 1
Bildeserie 2
Bildeserie 3
Bildeserie 4
Hør hva 5 i bakken mener er det beste med Spark-VM.

Jevnt og tett med Dæhlie

På forhånd hadde Bjørn Dæhlie tatt opp hansken og skulle utfordre Levänen. Det klarte han hele vegen til oppløpet. Der ble den rutinerte sparkeren fra Finland for kvass.
- Jeg så at Bjørn hadde problemer og at han måtte løpe litt. Da tenkte jeg bare at jeg måtte sparke på, sier Levänen, som var meget fornøyd med å vinne for tredje gang.
- Fornøyd med å vinne igjen?
- Ja! Nå har jeg hat trick, avslutter Levänen.
BARNEHAGEN TYVSTARET SPARK-VM: Alle vant!

- Plutselig leda jeg

Nevnte Dæhlie ledet nemlig løpet nedover i lia, og halvvegs lå han aller først i løypa. Dæhlie synes konkurransen fra finnen var hard.
- Dette var tøft. Veldig tøft, sier Dæhlie til EUB.
Han lå sammen med en tetgruppe på fem-seks andre sparkere nedover i lia.
- Jeg lå litt bak, men plutselig så leda jeg. Da visste jeg ikke helt hvor jeg hadde de andre hen, men plutselig kom hele «røkla», sier Dæhlie og ler. Dæhlie forteller om taktiske valg undervegs i løpet.
- Det var litt vanskelig å vite om man skulle ligge på isen og grusen eller om man skulle gå i kantene der det tilsynelatende så bedre ut, avslutter skikongen.

hurdøling fra «sidelinja»

Selv om den store kampen sto mellom Bjørn Dæhlie og Markku Levänen, var det en hurdøling som klinte til med 2.-plassen bak Levänen. Sigurd Brennsæter fra Hurdal var dyktig sliten i målområdet, men fornøyd med å få sølvplassen.
- Det er godt at bygda klarer å tukte «dessa toppidrettsutøvera», sier Brennsæter og gliser.
- Det var deilig å slå Bjørn Dæhlie og at sølvmedaljen blei i Hurdal. I tillegg har jeg slått Markku Levänen før, det året han kjørte ut i den ene svingen. Sånn sett har jeg slått begge to nå, sier Brennsæter. Han skryter av Levänen de siste par hundre meterne før målgang.
- Han kom som ei kule på slutten. Utover på sletta der hadde jeg ikke en sjanse. Da var det noen klyv som kun er en finsk mester verdig, skryter Brennsæter, som representerer Solbakken Støtende Støtter under Spark-VM Utfor.

Ingen rekordtider

Det var ikke rekordføre i løypa lørdag. Levänens tok førsteplass med tiden 09:29, mens Brennsæter sparket inn seks sekunder bak på 09:35. Rett bak hurdølingen kom eidsvollingen Harald Furuseth 09:36. Bjørn Dæhlie endte til slutt på 4. plass med tiden 09:39, fattige ti sekunder bak vinneren.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.