• Informerte: Administrerende direktør Harald Bjerknes informerte fredag de ansatte om at de ser på muligheten for å legge ned pølseproduksjonen i Eidsvoll. Foto: Jan Arne Sandholtbråten

Det bekrefter administrerende direktør Harald Bjerknes overfor EUB mandag morgen.

– Vi informerte de ansatte fredag om at ledelsen i Finsbråten har fått i oppdrag å se på muligheten for å legge ned pølseproduksjonen på Finsbråten, og videre se på muligheten for å produsere Finsbråten-pølsene hos Leiv Vidar på Hønefoss, sier Bjerknes til EUB.

Finsbråten har drevet eget pølsemakeri siden 1951. Nå kan det altså være slutt for Eidsvoll-driften.

Skal opp i styret

Bjerknes bekrefter også at de samme dag avholdt drøftelsesmøter med de tillitsvalgte.

– Innspillene derifra tar vi med oss videre i prosessen. Styret skal behandle denne saken neste uke. Nå må vi avvente og se hva styret bestemmer, før vi kan si noe mer, sier Bjerknes.

– Hvor mange ansatte er det i pølseproduksjonen?

– Vi jobber med saken og har dessverre ikke flere kommentarer nå. Beklager det, svarer Bjerknes.

Som EUB tidligere har omtalt har Finsbråten gått med store millionunderskudd de siste årene. I 2014, 2015 og 2016 gikk bedriften 32,1 millioner kroner i samlet underskudd. I fjor kjøpte eieren Scandza opp Leiv Vidar.

– Finsbråten har vært i en krevende økonomisk situasjon og tiltakene som er gjennomført de siste årene har dessverre vært helt nødvendige for å få driften effektiv. Det er uansett krevende å drive i dagligvarebransjen, og med utfordrende rammebetingelser er vi avhengig av å levere det «sjefen», det vil si forbrukeren, vil ha. Hver dag, skrev Bjerknes i en e-post til EUB i fjor sommer.

I 66 år har Finsbråten lagd mat som er elsket av mange. Familien er ute på eiersiden, men maten og historien lever videre.

Smakfull historie

«Det var en gang tre brødre». Slik starter Finsbråten-eventyret. Brødrene Osvald, Frank og Kåre Finsbråten startet sitt eget pølsemakeri i 1951.

«Hovedpersonene heter Osvald, Frank og Kåre Finsbråten, tre brødre med heller lite utdannelse, men desto større teft og arbeidslyst. De ville starte sin egen arbeidsplass og endte opp med Eidsvolls største private bedrift», står det i jubileumsboka 50 velsmakende år, som ble utgitt i 2001.

I boka trekkes det også fram at fokus på kostnader og effektivitet vil være en nødvendighet i framtida for å kunne være med i den tøffe konkurransen som er i handelen i dag. Siden starten har bedriften innkassert en rekke NM-gull for sine produkter. Finsbråten er og har vært høyt verdsatt siden oppstarten, både i hjemkommunen og blant kunder over hele landet.

EUB oppdaterer saken!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.