Elevene dannet flaggborg og hver gjest fikk sin egen ledsager forut for den utendørs åpningsseremonien torsdag. Det var taler, gaveoverrekkelser og alle elevene underholdt med sanger.

- SLIK VI ØNSKET

- Dette er blitt slik vi drømte om, og vel så det, sa rektor Toril Skovseth i sin velkomsttale.

- Det har tatt litt tid å få ferdig tilbygget, men nå er gleden kjempestor, sa hun og takket de mange medvirkende; arkitekt, konsulent, prosjektleder, entreprenør og vaktmesteren.

TAS IKKE I BRUK FØR TIL HØSTEN

Elever og ansatte må holde gleden inne i seg til over sommerferien. Tilbygget med helt nye SFO-lokaler og klasserom og grupperom for første klasse, skal nemlig ikke tas i bruk til høsten.

- Vi skal bruke sommeren til å flytte inn, og vi gleder oss. Dette blir en helt ny hverdag, sier SFO-leder Anny Hemli Sigvartsen. I dag holder SFO til i den gamle vaktmesterboligen.

TAKKETALER

Skolesjef Rune Holm rettet en spesielle takk til kommunens eiendomsavdeling med prosjektleder Steinar Reinsberg og virksomhetsleder Erik Lunde.

Også elevrådets leder og nestleder, Kristian Håkenstad og Erik Frantzvåg, takket og framhevet først og fremst det nye uteområdet.

- Vi har hatt mindre uteområde i byggetida. Nå gleder vi oss til å ta hele området i bruk, sa de.

GAMMEL ELEV - NY ORDFØRER

Til slutt kom den offisielle snorklippingen med ordfører Vika som saksefører, assistert av flere elever.

Vika har sjøl gått på Ås skole.

- Det er jeg stolt av, sa han og kunne fortelle dagens elever hvor han hadde klasserom.

- Det er flott å åpne en ny skole. Det betyr vekst, sa han og berømmet skolen og elevene for den måten barna fra Finstad skole var blitt tatt imot på.

Elevene fra Finstad ble overflyttet i fjor høst etter at deres tidligere grendeskole ble lagt ned.

PØLSER, IS OG BRUS

Etter åpningsseremonien var det pølser, is og brus til både elever, ansatte og gjester før tilstelningen ble avsluttet med omvising, kaffe og kaker i nybygget.

FAKTA

ÅS SKOLE: Bygd 1946, påbygd 1957, 1990, 2000 og 2016.

300 elever - 45 ansatte.

DET NYE TILBYGGET

Størrelse: 400 kvadratmeter.

Pris: 21,6 millioner kroner.

Byggetid: Åtte måneder

Innhold: To klasserom, grupperom, SFO med oppholdsrom, garderober og egen inngang for personalet.

Entreprenør: Aas & Nordal.

Arkitekt: Tor Andersen, Vindveggen Arkitekter.

Byggeledelse: Svendby Bygg Consult.

Kommunens prosjektleder: Steinar Reinsberg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.