–  Vi gjør det fordi vi er glade i Eidsvoll, og fordi vi vil vise fram alle de gode tankene og kreftene på Råholt, sa ordfører John-Erik Vika da han holdt apell foran fakkeltog-deltakerne.

Det er FAU ved Råholt ungdomsskole som arrangerte fakkeltoget i samarbeid med Eidsvoll kommune og flere aktører i næringslivet på og rundt Råholt. FAU-leder Therese Gray la ikke skjul på det alvorlige bakteppet.

ALVORLIGE HENDELSER

– Fakkeltoget i kveld har et resultat av alvorlige hendelser. Men det er også en markering av at vi ser framover, og at vi nå gjør alt vi kan for å hente fram alle gode krefter. Med dette fakkeltoget markerer vi at vi er glade i Eidsvoll og hverandre, at vi står sammen og at vi tør å ta ansvar, sa hun.

Fakkeltoget har vært planlagt i lang tid, og med seg hadde arrangørene fått blant andre Eidsvoll-duoen Heine & Mattis til å opptre på scenen. Den unge duoen, som består av Mattis Bakkehaug og Heine Kopperud, underholdt fra scenen med egenprodusert rap, og framsto som forbilder for både unge og eldre. 
Også den unge musikk-kunstneren Jørgen Holst Larsen opptro fra scenen ved Amfi Eidsvoll. 

JOBBET PÅ SPRENG

Flere alvorlige voldshendelser har preget høsten på Råholt. Eidsvoll Ullensaker Blad har omtalt flere tilfeller der unge blir overfalt, og hvor angrepene blir filmet og lagt ut på sosiale medier. Både Råholt ungdomsskole, elevrådet ved skolen, foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) og Eidsvoll kommune har jobbet på spreng de siste ukene både for å finne årsakene til hendelsene, og for å hindre at det skjer igjen.

FLERE TILTAK

Fakkeltoget mandag er et av flere tiltak. I tillegg har utbyggerne av det store boligprosjektet «Stasjonsløkk» utlyst en konkurranse der de vil at barn og ungdom skal levere inn forslag til gode prosjekter for å bedre ungdomsmiljet på Råholt.

I tillegg har både skolen og Eidsvoll kommune satt i gang flere formelle prosesser. Blant annet er det foreslått å ansette miljøarbeidere ved skolene i Eidsvoll, men det er avhengig av hvordan budsjettbehandlingen i kommunen ender. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.