Tidligere i vinter fikk kommunen over 50 jobbsøknader da de annonserte etter ingeniør.

90 SØKERE TIL ØKONOMISTILLING

For få uker siden var det 88 søkere til en kommunal veilederstilling innen NAV, og da kommunen søkte etter fysioterapeut, fikk de godt over 60 søkere.

– I sentraladministrasjonen har det vært henholdsvis 40 og 90 søkere til utlyste stillinger som juridisk rådgiver og økonomirådgiver, opplyser assisterende rådmann Marte Hoel.

KAMP OM LÆRERSTILLINGENE

– Generelt kan vi si at kommunen får flere søkere til utlyste stillinger enn for ett år siden, kommenterer hun.

– Det har for eksempel vært 180 søkere til 25 lærerstillinger på årets hovedutlysning. I fjor var det 120 søkere, og for noen få år tilbake meldte det seg bare 40–50 søkere ved hovedutlysningen.

– Vi har også fått noen åpne søknader, legger hun til.

– Folk som har henvendt seg til kommunen og bedt om å bli varslet om det dukker opp en jobb som passer for deres kompetanse.

FLERE SYKEPLEIERE

– Bildet er likevel ikke helt entydig, påpeker Marte Hoel.

– Vi har hatt rekrutteringsutfordringer på helseområdet, til stillinger som sykepleiere, vernepleier og helsesøstre. Ved siste utlysning på Vilberg kompetansesenter hadde vi imidlertid en økning i antall søkere på sykepleierstillinger, opplyser hun.

MANGE SØKER LÆRLINGEPLASS

Også ungdommene vil til kommunen.

– Vi har som målsetting å ta inn 24 lærlinger per år, det er én per ett tusen innbyggere, opplyser Marte Hoel.

– Med en søkermasse på 61 har det vært uproblematisk å oppfylle intensjonen, kommenter hun.

FLERE ÅRSAKER

Marte Hoel mener det kan være flere grunner til økningen i antallet jobbsøkere.

– Én av dem kan være tilflyttingen til kommunen. Befolkningen vokser med mer enn 2,5 prosent i året, og mange av de nye innbyggerne ønsker å jobbe i lokalmiljøet.

– Gode kommunikasjoner er et annet moment. Det er ikke noe problem å bo i Oslo og jobbe i Eidsvoll, og en tredje årsak kan være endringer i arbeidsmarked. Det er gjelder ikke på Øvre Romerike, men ellers i landet, og folk har nå større vilje til å flytte på seg enn tidligere, sier Marte Hoel.

FORNØYDE

Kommunen er selvfølgelig fornøyd med at rekrutteringsarbeidet flyter lettere enn før.

– Vi er glade for at flere søker stillinger i kommunen. Vi ønsker å være en attraktiv kommune for nye arbeidstakere og håper at den positive utviklingen vil fortsette, sier Marte Hoel.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.