Etter 99 år i Wergelands Gate 10, er Eidsvoll Ullensaker Blad nå på plass i Sundgata 1. Mandag ble kontorlokalene tatt i bruk av de ansatte, og onsdag 29. mai blir det offisiell åpning. Der vil Eidsvoll-ordfører John-Erik Vika komme og klippe snora. I tillegg blir det åpent hus et par ettermiddagstimer for alle som vil komme og se hvordan lokalavisen har fått det.

– Endelig er vi i mål! Etter å ha sett på ulike lokaler, falt valget på å fortsatt være i Sundet i Eidsvoll. Vi har selv stått for planlegging og gjennomføring av hele prosessen, sier Eva Holmgren, administrerende direktør i Eidsvoll Ullensaker Blad.

Nytt kvartal bygges

EUB måtte ut av Wergelands Gate 10 i forbindelse med at det skal bygges et splitter nytt kvartal der. Holmgren, som selv har stått for planlegging og tilrettelegging i flytteprosessen, retter en stor takk til alle som har bidratt underveis.

– Vår nye huseier, Kim Andre S. Haugen, fra TK Eiendomsutvikling har utvist en utrolig smidighet og klart å tilpasse lokalet etter alle våre ønsker. Hele gjengen som jobber i EUB har bidratt på ulike områder. Eidsvoll 1814s karer har løftet flere tonn med avishistorie fra gammelt til nytt lokale, og EUBs egen pensjonist- forening har hatt en stor jobb i forbindelse med selve flyttingen, sier hun.

Ordføreren: – Positivt

Holmgren forteller at EUB har funnet seg godt til rette i sine nye lokaler.

– Allerede etter noen dager her, er vi strålende fornøyde. Vi ser fram til fortsettelsen og gleder oss til å vise avishuset fram på åpen dag onsdag 29. mai, legger hun til.

Ordfører John-Erik Vika gleder seg over at lokalavisen valgte å bli værende i grunnlovsbygda.

– Lokalavisen har lange tradisjoner i Eidsvoll, og det er veldig viktig at vi har den. Vi får fokus på lokale saker, og samtidig et viktig bidrag til samfunnskritiske blikk, sier Vika, som gleder seg til å foreta den offisielle åpningen.

– At avisen velger å fortsette i Sundet synes jeg er positivt, og er med det med på å styrke Sundet som sentrum, poengterer Vika.

Eidsvold Blad kom ut første gang i juni i 1901. Den gangen holdt avisen til i Grandlundvegen på Dal. I 1920 flyttet bedriften til Sundet, inn i trebygningen som i dag huser dyrebutikken. Nå starter altså et nytt kapittel i avisens historie med nye lokaler ved Vormas bredd.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.