Gull og gråstein ble spilt på tunet til småbruket Løntjernbråten, langt inne i Gullverkets skoger. Der var stillheten rådende helt til flyplassen ble åpnet. Nå ligger bruket rett under innflygningsruta til flyplassen.

– ET LITE HÅP

Under prøvene, som ble avholdt på samme tid som premieren skulle gå av stablen, ble det i løpet av 20 minutter talt åtte fly som var under innflygning til Gardermoen. Det var ikke ørens lyd å få og ingen hørte hva skuespillerne sa.

Det var da Hanne bestemte seg for å sende en mail til operativ sjef, Fred Arild Norum, i flytårnet med et lite håp færre overflygninger i de timene de fire forestillingene skulle spilles.

SVARET GA NESTEN HAKASLEPP

Svaret fra Norum ga Hanne nesten hakaslepp. Han skrev:

«Vi skal prøve å unngå innflygning til østre rullebane i disse periodene. Det betyr at vi så langt som mulig vil benytte vestre rullebane for landinger fra nord. Avganger mot nord berører vel ikke i så stor grad som landinger fra nord?», lød svaret, før Norum avsluttet med å ønske lykke til med forestillingene.

På grunn av inntrufne omstendigheter glapp det et par ganger. Da beklaget Norum det slik:

– Litt sent kanskje, men det vil komme noen fly over dere fra rundt 18.50-19.10. Beklager det.

SEINT UTE

– Jeg var vel egentlig veldig seint ute, og. Samme dag som vi skulle ha premiere, prøvde jeg å få tak i noen i tårnet. Jeg fikk tips om å sende en mail til sjefen. Det var Norum. Jeg sendte mail, men forventet ikke svar. Etter et par timer responderte han. Jeg fikk nesten gåsehud over at det går an å være så grei. Skuespillerne jublet da jeg fortalte det før forestilling. Det var veldig stort. Slik service er jo egentlig helt vilt, mener Hanne.

Hun forteller at dette betydde mye for forestillingen.

– Alle skuespillerne ble hørt og folk fikk med seg handlingen, som er lagt til året 1905. Publikum blir ført tilbake til den tida, og da blir stemningen unektelig ødelagt noe av at det durer store fly over hodene på folk.

– Kan EUB opplyse Norum og tårnet på Gardermoen om at de er blomster på veg til dem?

- Vi ville være greie

– Vi ønsker å være greie med naboene våre så langt det lar seg gjøre, sier Fred Arild Norum til EUB.

Norum forteller at da han fikk henvendelsen fra Hanne Østby, så tok ha umiddelbart kontakt med OSL for å høre om hennes ønske kunne oppfylles. 

– Vi prøver å tilfredsstille alle ønsker og behov. I dette tilfellet var det ikke så voldsomt mye arbeid. I alle slike tilfeller må vi selvfølgelig ta hensyn til hvordan trafikken er, men på disse tidspunktene var det så lav trafikk at det var forsvarlig å finne andre innflygningstraseer, sier Norum

Han forteller at det har vært slike forespørsler fra utendørsteater tidligere, men at det dessverre ikke lar seg gjøre å matche alle ønsker. 

– Det må skje i samarbeid med OSL. Jeg må rose de som var i tårnet. Det var de som avviklet trafikken og vurderte situasjonen, sier han. 

UNGE MED AMBISJONER: Fra det urbane utland til Løntjernbråten i Gullverket

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.