Rom for Flere ble etablert i 1998 av blant andre Terje Olsvik og Cato Borgeteien fra Jessheim. Etter mange år i Oslo flyttet de i 2015 bedriften til Jessheim Storsenter.

- Bør ikke en aktør i kontormøbelbransjen være i Oslo?

- Vi har selvsagt et showroom der, men hovedkontoret er her nå, sier daglig leder Terje Olsvik.

VIL VOKSE

Han driver en av landets fem, seks største landsdekkende leverandører av kontor- og sittemøbler, med 50 ansatte. I 2015 omsatte selskapet eks. mva. for 245 millioner kroner, mot 325 millioner eks. mva. i fjor.

- Vi kom til et punkt der vi enten måtte vokse eller bli mindre. Vi bestemte oss for å satse, påpeker Olsvik.

Det innebar blant annet oppkjøp av konkurrenter i Bergen, Porsgrunn og Haugesund, etablering av nytt hovedlager i Nittedal og showroom i Oslo.

- I tillegg har vi i dag avdelingskontor i Stavanger, Hedmark/Oppland, Østfold og Trondheim, og ca. 40 forhandlere.

- Hva med Jessheim?

- Her blir vi, og vi tenker på å utvide og bli flere. Jeg har ingen planer om å flytte. Målet er å omsette for en halv milliard kroner i 2020, understreker han.

LES OGSÅ: Satser på interiør

STORE KUNDER

Som stor leverandør blir også kundene store. Som for eksempel Haukeland sykehus sin nye ­barne- og ungdomsklinikk.

- Der leverte vi alt av kontor- og sittemøbler. I tillegg har vi innredet de to store kontorbyggene til Aker på Fornebu. Ordren var verdt 50 millioner kroner. Nå leverer vi alt til Mattilsynets 80 destinasjoner i Norge. De skal ha lik profil over hele landet, og vi begynte leveringen før jul. Og vi er nå med i kampen om å få ordren til å levere til samtlige sykehus i Norge, påpeker Olsvik.

- Til en sum av?

- 160 millioner kroner årlig. I løpet av våren får vi vite om ordren går til oss eller ei, påpeker han.

På Romerike skal de levere en del av nye Jessheim videregående, og har alt til nye Frogner skole. Kundene varierer fra kirker til universiteter, kontorbygg, arbeidsrigger og private hjem.

- Så småkunder som trenger en stol får kjøpt de også?

- Ja, vi er selvsagt opptatt av dem også. I salg gjelder det å ta vare på de kundene man har, sier Olsvik.

LHL OG NÆRINGSPARKEN

At Norge går bra økonomisk vet de store produsentene.

- Vi representerer flere av de største i Europa i tillegg til verdens største kontormøbelprodusent, Steelcase, som er amerikansk. Norge er et viktig marked på både salg og standarder. Vi er langt fremme på å sette standarder som resten av verden etter hvert implementerer. Dette kommer godt med i innkjøp der kundene må følge gitte sertifiseringer, som for eksempel sykehus. Norge og Norden er foregangsland på dette, påpeker salgssjef Per Henriksen.

- Sykehuserfaringen deres tilsier vel kontakt med LHL-sykehuset på Jessheim?

- Ja, vi skal naturligvis holde et øye med både dem og på hva som skjer i Gardermoen Næringspark. Dette er spennende utviklingsområder for oss lokalt, påpeker han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.