Da Einar Staff jr kjøpte Sundgata 1, den første eiendommen etter gamlebrua, hadde han planene klare.

- Her bygger han nå fem moderne leiligheter i andre og tredje etasje. Vi snakker altså total rehabilitering og ombygging der alt har blitt renset ned til betongen og flere vegger flyttet. Deretter bygges leilighetene slik han ville ha dem, sier eiendomsmegler Kjetil Bergersen i Privatmegleren.

Det er han som har fått oppdraget med å selge leilighetene, og ser optimistisk på den prosessen.

- Med denne beliggenheten kommer tror jeg de kommer til å gå raskt unna. Eidsvoll er i vekst og tiltrekker seg også folk fra andre markeder enn det lokale. Prisen ligger på 45.000 kroner kvadratmeteren, noe som er 10.000 kroner lavere enn hos Skibladnersvingen på andre siden av brua, sier han.

Til sammenligning kostet prosjektet Vormvik 2 42.000 kroner kvadratmeteren.

PRAKTEIENDOM

Bergersen omtaler adressen midt i Sundet som en prakteiendom.

- Dette er en fantastisk flott og svært godt bygd bygning med unik beliggenhet ved elva, og Staff jr vil at det skal framstå som et signalbygg i Sundet når det er ferdig. Blant annet blir det belyst utvendig, sir han.

- Hva med arbeidet som gjøres inni, dette er jo tross alt et gammelt bygg?

- Leilighetene blir selvsagt bygd etter moderne standarder med gulvvarme og store bad. I tillegg kommer det tre nye balkonger. Den ene runde som er i dag får en tilsvarende over seg, og så kommer det to til på sørsiden. Leiligheten som vender ut mot Vorma får bare en fransk balkong for der er det ikke lov å montere en vanlig balkong, påpeker han.

LOKALE HÅNDVERKERE

For å sikre at arbeid holder høy kvalitet, har eieren sørget for at det er lokale fagfolk som utfører jobben.

- Han er nøye med å få det akkurat slik han vil ha det, påpeker Bergersen.

- Hvor store blir leilighetene?

- De to i andre etasje måler 85 og 143 kvadratmeter. De tre i tredje blir 70, 73 og 84 kvadratmeter store.

Hva skjer med første og underetasjene?

- Der skal det være næringslokaler som i dag, men vi er ikke sikre på hva som skal inn der ennå.

- Når blir leilighetene sluppet i markedet?

- Vi skal først gjøre arbeidet ferdig, og regner med at de legges ut for salg i april måned.

BANK

Sundgata 1 ble i sin tid bygd av og til Eidsvoll sparebank, som gjennom flere omveltninger til slutt ble til DnB. Gården sto ferdig i 1940 og har huset nevnte bank, flere kontorer og leiligheter. DnB la ned sin virksomhet der i 2013

SE KART: Sundet - endelig i sentrum av utviklingen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.