• SKLIR: Deler av vegen er i ferd med å skli ut.

Den opprinnelige planen til Statens vegvesen var å utbedre strekningen Engelstadkorset-Nygårdstoppen, blant annet ved å erverve grunn for også å kunne rette ut svingene noe. Da kreves det imidlertid en reguleringsplan. Nå viser det seg at en slik prosess blir så langvarig, og utbedringen så kostbar, at man velger å reparere og forsterke eksisterende veg. Til dette arbeidet kreves det ikke reguleringsplan.

PLAN STOPPET

Statens vegvesen opplyser i et brev til Nannestad kommune at detaljreguleringsarbeidet for fylkesveg 120 Engelstadkorset-Nygårdstoppen er avsluttet. Det viser seg at den opprinnelige planen om å legge om vegen blir så kostbar at den ikke kan finansieres med driftsmidler.

– Det er vurdert litt forskjellige alternativer, og vi kommer nå til å gjøre en utbedringsjobb, et vanlig trafikksikkerhets- og forsterkningstiltak, hvor vi også foretar masseutskifting og forsterker skråningene. Vi har ikke penger i systemet nå til å sette i gang prosessen med reguleringsplan. Vegen begynner å bli så dårlig at vi må gjøre noe nå, men vi holder oss på egen eiendom. Hvis vi skal ha en reguleringsplan kan det fort ta bortimot ett år, og vi kan jo ikke la det være sånn i et år til, sier Kristian Løvskogen, kontrollingeniør hos Statens vegvesen Romerike vest.

PUNKTUTBEDRINGER

Han opplyser at det også vil bli gjort punktutbedringer på vegen videre mot Nannestad sentrum.

– Det er flere steder som er dårlig på denne strekningen, så får vi se hvor langt vi kommer med pengene i år. Det er det som styrer. Vi må gjøre det beste vi kan med de midlene vi får tildelt, sier Løvskogen.

Han opplyser at arbeidet trolig vil være i gang før ferien.

Ordfører i Nannestad, Hans Thue, synes det er bra at noe endelig gjøres med denne vegstrekningen.

– Imidlertid hadde jeg håpet at det etter utbedringen ble mulig for større kjøretøy å kunne passere hverandre i svingene ved Nygårdstoppen. Det ville også vært svært formålstjenlig hvis man kunne finne en løsning for myke trafikanter, sier Thue.

LES OGSÅ:  Salting kan være årsaken til vegsprekkene – nå varsler vegvesenet full gjennomgang

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.