Megler- og rådgivningsselskapet NAI First Partners vant konkurransen om å selge eiendommene på vegne av Ullensaker kommune, melder nenyheter.no. Salget er forankret i kommunestyret, og gjelder i første omgang areal på Gystadmarka, som primært er egnet til boligutvikling.

Kommunestyret forutsetter at denne eiendomsporteføljen primært vurderes solgt samlet.

1560 mål

Gystadmarka måler totalt 1560 dekar og har siden 2000 vært avsatt til byggeformål.

Videre gjelder kommunens tomter i Gardermoen Næringspark1, når områderegulering er gjennomført. For NAI er det også aktuelt å bistå med salg av andre eiendommer med utviklingspotensial.

De aktuelle tomtene er en del av kommunedelplanen der de største delene av de ubebygde arealene foreslås til boliger, kombinert bebyggelse, anlegg og grønnstruktur.

Ullensaker kommune eier ca. 240 dekar tomteareal som har en påregnelig del utbyggbar på minimum 250.000 kvadratmeter.

LES OGSÅ: Nå kan utviklingen eksplodere

Halvparten til næring

- Kommunen vil selge så snart som mulig, men «skynde seg» har en litt annen betydning når det gjelder kommunale prosesser, som skyldes forankring i kommunale vedtak. Jeg regner imidlertid med at vi er i gang med salgsprosessen i tredje kvartal, sier Eiliv Christensen i NAI FirstPartners til NE nyheter.

Gardermoen Næringspark måler 1130 mål, der Ullensaker kommune eier 413 mål. Ca. 50 prosent av dem ligger i LNF-område (landbruk, natur og fritid) eller sikringssone for E6.

De er derfor relativt verdiløse, mens den resterende halvparten har verdi som næringstomter. Det er imidlertid stor usikkerhet rundt Gardermoen Næringspark inntil en ny reguleringsplan foreligger. Der må det også på plass en tilfredsstillende løsning for å finansiere det nye vegkrysset på Jessheim nord.

Det er ifølge NAI foreslått at kommunen venter med salg inntil forhold i området er avklart.

Primært boliger

Christensen sier til NE Nyheter at han ikke tør love signeringer i løpet av året, men ser på de forestående salgene som «veldig spennende». Salgene er avhengig av endelige politiske vedtak i kommunestyret, og det er et kommunevalg til høsten.

Det er stor politisk enighet om disse beslutningene, så valgresultatet får ingen betydning. De øvrige eiendommene er mindre eiendommer av ulik karakter, fra skole, kommunale boliger og leiligheter, brannstasjon osv. Disse egner seg ifølge NAI i stor grad godt til boliger og er i hovedsak klare for salg slik de fremstår.

En foreløpig oversikt viser at denne delen av sju eiendommer på til sammen 74 mål. Her vil Ullensaker regulere, eventuelt dele, før salg.

Tomtene i Gystadmarka skal selges først, og prisen kan bli nær en halv milliard kroner. Totalt er det trolig snakk om salg for rundt milliarden.

LES OGSÅ: Allerede i august starter byggingen av LHLs nye storsykehus

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.