Forslaget ble presentert av rådmann Knut Haugestads under hans innledningsforedrag på kommunestyrets budsjettseminar på Sanner hotell på Hadeland fredag morgen.

Det er tidligere foreslått å innføre eiendomsskatt fra 2019.

– Vi er budsjettaper i Akershus, sa rådmannen da han kommenterte forslaget til statsbudsjett.

– Vi får en vekst på bare 2 prosent, mens det er lagt opp til en gjennomsnittlig vekst for Akershus-kommunene på 3 prosent.

– I fjor fikk vi en vekst på 65 millioner kroner. Med den veksten som har vært i kommunen, håpet vi i år å få en vekst over statsbudsjettet på over 70 millioner kroner. Det blir bare 38 millioner kroner.

– Vi foreslår ikke massive kutt, men vi har fått enda større avhengighet av eiendomsskatt. Så kan vi spørre om vi skal kutte eller innføre eiendomsskatt. Jeg mener vi må gjøre begge deler. Så kan vi diskutere størrelsen på begge, sa rådmann Knut Haugestad.

LES OGSÅ: Trolig ikke lenger flertall for eiendomsskatt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.