17. mai 2017 er historie. Det samme er nå ordfører John-Erik Vikas fantastiske framføring av et egenskrevet dikt tilegnet Henrik Wergeland og hans sølvpokalgave til Eidsvoll kommune, men det vil bli husket av flere tusen som var i parken denne nasjonaldagskvelden.

BUNADSTOG, KLEVELAND, SANG OG MUSIKK

Bunadstoget var som vanlig langt og fargerik der det toget inn i parken. I fremste rekke gikk ordfører Vika, kveldens hovedtaler Åse Kleveland og Eidsvoll 1814s direktør, Bård Frydenlund. Det var startskuddet for underholdningen, som ble ledet av EUBs egen redaktør, Vegard Storbråten Øye.

Et stort felleskor, under ledelse av Linn Asak Andersen, etterfulgte museumsdirektørens velkomsthilsen til folk fra alle kriker og kroker av Eidsvoll, samt de som eventuelt måtte komme utenbygds fra.

Russeformann ved Eidsvoll videregående skole, Thomas Kristiansen, holdt en tale hvor han blant annet fortalte at han gledet seg til å skifte bukse etter en måneds russefeiring, men han hadde også med seg kampen for demokratiet og takket forfedrenes kamp for vår dyrebare frihet.

En av russens egne, Caroline Dawson, gikk ut av den røde rekka og sang Erik Byes vakre og vemodige vise «Din beste dag».

Kremtoppen i Eidsvolls musikkliv, Mats Eilertsen, Thomas Hvale, Rune Melby, Mona Julsrud og Stian Carstensen, overrasket ikke da de viste hva de er gode for. Det gjorde ei heller stjernekampvinner og totning, Knut Anders Sørum.

Vel blåst, kan man vel si etter dette selskapet.

SAMARBEID

Kveldsarrangementet i parken er et samarbeid mellom Eidsvoll kommune og museet Eidsvoll 1814.

– Vi begynner planleggingen på høsten, og da særlig av hvem vi skal få som hovedtaler. Etter det har vi jevnlige planleggingsmøter helt fram til 17. mai. Det er mye som skal på plass og det krever god logistikk, men vi begynner å få god rutine nå, sier kultursjef i Eidsvoll kommune, Siw Krogh Österholm.

På formiddagen er det kommunen som alene har ansvaret for underholdningen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.