• MÅKER: Tom Skjerping fra Eidsvoll måtte bli hjemme fra jobb i dag for å måke snø. Her er han i full sving med ?å måke fram arbeidsbilen som har stått parkert i en parkeringslomme langs Dønnumskia.

På tirsdag mistet mange husstander i Hurdal strømmen. Først 989 husstander, så en halvtime senere var tallet nede i 244 strømløse i området.

– Strømbruddene har trolig sammenheng med kraftig nedbør i form av snø, sa informasjonssjef i Hafslund Nett, Morten Schau, til EUB.

Kom seg ikke på jobb

Men det var ikke bare i Hurdal folk støtte på problemer. Tom Skjerping jobber i Bring, og skulle egentlig vært på Alfaset i dag, men da han åpnet døren sin hjemme i Eidsvoll tirsdag morgen var han nesten innesnødd.

– Jeg fikk nesten ikke opp døra. Jeg kom meg omsider ut. Men i dag var det ikke mulig å komme fram med bilen, sier han andpustent.

Han står og måker fram arbeidsbilen som har stått i en parkeringslomme langs Dønnumskia ved Mork i Eidsvoll. Her har han stått en time og skuffet snø.

– Det gikk helt opp til over hjulet på bilen. Så da var det ingen annen mulighet enn å begynne å måke. En får ta tiden til hjelp, men det blir nok måking i hele dag.

Forsinkede tog

På Eidsvoll Verk stasjon står mer eller mindre tålmodige togpassasjerer og venter på forsinkede tog. Over høyttaleranlegget sier en stemme at det er forsinkelser over hele linja på grunn av store snømengder.

En av dem som står her i påvente av et tog, er Tom Morten Berge.

– Jeg jobber på Universitetet i Oslo, som stipendiat. Sånn sett er det ingen hast, sier han og ler.

Berge forsøkte å grave ut bilen i dag tidlig, men måtte kapitulere for snømengden. I stedet tok han buss, og den var tidsnok. Men toget er forsinket.

– Det går greit så lenge man kan stå inne i gangtunnelen. Jeg hadde jo forventa det, forteller den blide hurdølingen.

RYDDER SNØ

Ute på plassen står Anders Krogedal. Han er vaktmester i Akershus kollektivterminaler, og har ansvaret for å rydde snø på bussholdeplassen og det som hører med.

– Det går greit, jeg har riktig verktøy, sier han, og sikter til snøfreseren han har baki varebilen.

Han sier at han overlater de større ryddejobbene til traktorer og måkebiler.

– Ellers blir det som å prøve å tømme Atlanteren med teskje, sier han.

Moro med snø

Ikke alle syns det er en utfordring med snø. Ungene på Vilberg skole SFO syns det bare er morsomt.

– Det er bra med snø, for da kan vi stå på ski, sier Sondre Sørjo Johansen (7)

– Skal du stå på ski da? spør vi.

– Nei, svarer pjokken bestemt.

Ylva Solberg Aasen er en av barna som er ute i snøen etter skoletid. Hun liker snø, for da kan hun erte broren sin.

– Jeg liker å kaste snø i nakken til broren min, sier hun og ler.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.