Eiendommen Linnerudgården skal utbygges, og dagens reguleringsplan tillater tre etasjer i de to planlagte nybyggene. Eier vil imidlertid bygge fem etasjer, og derfor har det vært nødvendig med en ny regulering.

De to byggene skal stå sør og øst for lensmannskontoret.

OFFENTLIG ETTERSYN

Rådmann Knut Haugestad sier verken ja eller nei i sin innstilling til hovedutvalg for næring, plan og miljø 29. november der endringsforslaget skal behandles for første gang. Men han anbefaler at planforslaget legges ut til offentlig ettersyn.

- Endring fra tre til fem etasjer genererer flere boenheter i sentrale Råholt, og bygger opp om rikspolitiske retningslinjer og regionalplan i Akershus, skriver han.

Uten å forskuttere framtidig utvikling, understreker rådmannen at det er liten tvil om at Råholt sentrum må bygges høyere enn tidligere.

- Denne reguleringsplanen legger opp til en endring som allerede er i gang og som vil bli forsterket i årene framover. Det vil på en sentrumsnær tomt som denne være naturlig å legge til rette for økt etasjeantall og høyere utnyttelse. Dette vil også endre sentrumspreget og gatebildet langs Trondheimsveien i en mer urban retning, påpeker han i sin oppsummering.

NABOKLAGER

Da saken ble kjent i høst, kom klagene fra flere naboer som mener fem etasjer er for høyt.

- Vi ser at endringen vil være til ulempe for naboene med tanke på solforhold, utsikt og økning i trafikk. Dette er uunngåelige konsekvenser av fortettingen det nå legges opp til. Økningen i antall etasjer ser ikke ut til å ha så stor betydning for sol/skyggeforholdene som det naboene gir uttrykk for. Vi mener derfor at dårligere solforhold ikke skal tillegges avgjørende vekt i vurderingen av planforslaget, sier rådmannen.

LAVERE ENN ANTATT

Naboene anslår i sin klage at de nye byggene blir 20 og 22 meter høye.

- Det riktige er 18 meter for begge, påpeker rådmannen i sin innstilling.

Han er heller ikke enig i påstanden om at det blir for liten plass til parkering og friarealer.

- I denne reguleringsplanen løses problematikken gjennom parkeringskjeller og felles takterrasser for begge blokkene, sier Haugestad.

930 kvadratmeter mer

Forrige regulering med tre etasjer la opp til 2800 kvadratmeter boligareal. Planforslaget med fem etasjer legger opp til 3730 kvadratmeter, altså en økning på drøyt 930.

Ifølge sakspapirene er de offentlige instansene i hovedsak positive til planforslaget og/eller har ingen ytterlige merknader til forslaget ut over de merknader som ble gitt i forrige reguleringsprosess.

LESERBREV: - Vil få dramatiske konsekvenser for bokvaliteten

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.