Kampen om ny skoletomt i midtbygda i Eidsvoll fortsetter.

 – Vi kan ikke finne grunnlag for å frafalle innsigelsen, skriver Fylkesmannen.

Kommunen ba i sommer Fylkesmannen frafalle innsigelsen mot å bygge på dyrket mark på Tynsåk. Nå har Fylkesmannen svart med et utvetydig nei.

Det vises blant annet til at Tynsåkjordet er svært verdifull, dyrket mark, og at kommunen har planlagt unødig stor skoletomt.

Fylkesmannen mener fortsatt at nåværende skoletomt er best, og at de estimerte kostnadene ved de ulike tomtealternativene er altfor usikre

– Vi vurderer det slik at 40 dekar er et urealistisk høyt arealbehov for ny skole, og at dagens skoletomt på om lag 20 dekar ikke kan utelukkes som lokalisering for ny skole, skriver Fylkesmannen.

Områdereguleringen, som Tynsåkjordet er en del av, kommer nå til sluttbehandling i kommunen.

– Vi har forhåndsavtalt et meklingsmøte med Fylkesmannen 15. september, forut for kommunestyrets behandling av saken, opplyser rådmannen i Eidsvoll, Knut Haugestad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.