• STOPPESTED: Bussen kjører ikke lenger ned til skolen. Elevene må gå til holdeplassen ved rådhuset. De minste må følges av lærer.
  • TETT: Av de 311 elevene ved skolen i Hurdal, er det 75 prosent som får skoleskyss, enten av busser eller maxitaxier. Det er trangt utenfor skolen når dagen er slutt.

Foreldre, skole og elever er bekymret over at skoleskyssen til og fra Rustad ikke fungerer som den skal. Elever blir frakjørt både morgen og ettermiddag.

BUSSEN KJØRTE FORBI

Ida Bakken og Kristin Sørgård bor i Rustad. Begge har barn som bruker skolebussen. De er fortvilte over at skyssen ikke er til å stole på.

– I forrige uke, torsdag 12., ventet elevene på at skolebussen skulle hente dem på bussholdeplassen om morgenen. Bussen kom, men den kjørte rett forbi. Mange unger begynte å gå hjem, og det tok lang tid før skolen meldte fra til oss om at bussen ikke var kommet. Det blir også et sikkerhetsspørsmål fordi de minste ungene begynner å leke langs vegen mens de venter på at bussen skal komme, sier Ida Bakken.

KJØRER IKKE NED TIL SKOLEN

Tidligere kjørte bussen ned helt ned til skolen. Det er det slutt på. Nå skal elevene gå på bussen ved stoppestedet ved rådhuset, noe foreldre og skole mener er greit for de største elevene. Når det kommer til de minste 20 elevene, må de følges av lærerne, som må vente på bussen og se ungene trygt på.

– Når bussen er forsinket etter skoletid, får lærerne og skolen en ekstra jobb med å ta vare på elevene og varsle foreldrene. For ei uke siden, varslet busselskapet om ruteendring, noe som i følge foreldrene ikke er første gang.

– Det er trøbbel med ruteendringene ennå, sier de to mødrene.

HAR KONTAKT MED RUTER

Når bussen ikke er i rute, tar skolen kontakt med Nettbuss og Ruter. De er Lene Körner som er buss/taxiansvarlig.

– Jeg har hatt jevnlig kontakt med selskapene, bekrefter hun.

Også rektor Kari Øgar Rastad har lagt merke til at busstransporten til Rustad ikke er helt til å stole på, noe hun håper bedrer seg.

Ved Hurdal skole- og kultursenter er det 311 elever. 75 prosent av disse har krav på skoleskyss. Det er ikke alle som blir kjørt i buss. Det er også mange maxitaxier som sørger for at elevene kommer seg til og fra skolen.

RUTER FORKLARER MED RUTEENDRINGER

– På grunn av ruteendringen som ble iverksatt 8. april oppsto det beklageligvis noen misforståelser forrige uke, mens det så langt denne uken kan virke som at det fungerer bedre, sier Knut-Martin Løken, seniorkommunikasjonsrådgiver i Ruter As.

TETT DIALOG

– Vi har tett dialog for å sørge for at skoleskyssen er stabil, og torsdag 12. april hadde skolen, Nettbuss, som kjører bussene, og Ruter møte, for å tydeliggjøre opplegget og sørge for informasjon både til foreldre og barn som benytter skoleskyssen, men også til sjåførene. Det nye er at buss 445 mot Rustad klokken 13.00 og 14.00 stopper på Hurdal Torg øst, og at elevene må gå dit, opplyser Løken til EUB.

LES OGSÅ: Bruk belte i bussen

Fakta

Det går 311 elever på Hurdal skole og kultursenter.

75 prosent av dem er avhengig av skoleskyss, enten ved maxitaxi eller buss.

Til Rustad kjører buss 445.

For en tid tilbake ble bussruten lagt om, og da oppsto det  det Ruter kaller noen misforståelser.

Foreldrene og skole forteller at elevene ikke ble hentet etter skoleslutt, og bussen skal ha kjørt fra elevene om morgenen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.