Så du trodde at Spark-VM i Hurdal var i dag? Jo da, det er helt riktig det - men det du kanskje ikke visste var at barna i Læringsverkstedet barnehage i Hurdal har hatt spark-VM i en uke allerede. Torsdag ble VM-uka avsluttet med barnehagemesterskap i spark, på egenprodusert bane og med egenproduserte medaljer til alle.

TRADISJON

Spark-VM har blitt tradisjon for barnehagen som ligger kloss inntil traseen ned Minneåsen.

- Det er et opplegg som har utviklet seg over flere år, sier Bente Brekke, pedagogisk leder i Læringsverkstedet Hurdal.

Det er helt naturlig for barhagen å ha spark som tema, særlig når flere av barna har foreldre som skal delta.

- Det er flere av barna her som skal være med å kjøre også. Det er mange som er veldig erfarne med spark, smiler hun.

SJUENDE GANG

Det er sjuende gang spark-VM i Hurdal blir sparket i gang i dag, lørdag.

Dag Langaard, leder i organisasjonskomiteen, sier han aldri har vært tryggere før et mesterskap.

- Folk vet hva de gjør, står på og får dette til å gli utrolig bra, sier Langaard.

Fredag ettermiddag var det om lag 700 påmeldte. Langaard tror tallet stiger til i alle fall 900 innen start lørdag formiddag.

- Det er erfaringsvis mange som melder seg på i siste liten. Og med tanke på værmeldinga tror jeg definitivt det kommer mange, sier han.

Flere blinde i spark-VM: Deltar med «kartlesere»

MERKEVAREBYGGING

Langaard er ikke i tvil om at spark-VM betyr mye for Hurdal.

- Dette er merkevarebygging av beste sort. Vi setter Hurdal på kartet med positivt fortegn, og det gjelder både Hurdal som aktivitetskommune og som bostedskommune, sier han.

Langaard forteller at det for eksempel kommer elever fra en folkehøyskole i Ålesund i år.

- Det forteller meg at vi når ut til store deler av Norge med dette. Og vi får vist fram kommunen vår til folk som kanskje aldri hatte fått oppleve oss ellers, sier han.

LES OGSÅ: Bjørn Dæhlie utfordrer den uovervinnelige «spark-finnen» i årets spark-VM

FIKK MEDALJE

I Læringsverkstedet barnehage går barnehage-VM mot slutten, og medaljeutdelingen er godt i gang. Marius Eide og Sander Rognstad har fått oransje, fine medaljer. De har ulike farger, og det kommer av at barnehagen har flere avdelinger oppkalt etter fargene.

- Min er oransje, sier Marius Eide og holder opp medaljen sin.

Både han og Sander har øvd på spark fra før, både i barnehagen og hjemme.

- Det er morsomst når det går fort, sier Marius.

VEGEN STENGER

Vegen opp Minneåsen stenges lørdag kl. ti og blir stengt helt til VM er ferdig om lag kl. 16. VM arrangeres i flere klasser, som starter til ulike tidspunkter utover dagen.

Publikum sikrer seg kremplasser: Nesten fullt i svingen over en måned før start

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.