De solgte rekkehusleiligheten med et halvt mål tomt i Oslo for 5,3 millioner kroner. På landet fant paret Tone Bech og Magne Johan Stenersen et småbruk med 64 mål tomt - til bare en brøkdel av prisen.

- Det er jo dette som er livet, sier Tone og Magne Johan. Rundt dem kakler hønene og i bakgrunnen koser tre griser seg med nyplukkede epler.

- Vi bodde i et rekkehus på Disen i Oslo. Arealet var ikke på mer enn 113 kvadratmeter og vi hadde et halvt mål tomt. I fem år jaktet vi på det perfekte stedet å flytte til. Vi så sikkert på 50 forskjellige muligheter, og endte til slutt på visning her. Allerede da vi gikk ut av bilen merket vi at dette var det rette stedet, sier Magne Johan Stenersen.

Kostet 2,9 millioner

De fikk til slutt kjøpt småbruket i Sandergutua 54 på østsida i Eidsvoll for 2,9 millioner kroner. Tomta er på hele 64 mål totalt, mens hovedbygningen er på 288 kvadratmeter. Et større skifte i hverdagen er det nesten ikke mulig å ta. Paret gikk fra et hektisk og tidsvis stressende byliv til et avslappende og idyllisk liv på landet.

- Det var viktig for oss at avstanden inn til Oslo ikke ble for stor. Fra Eidsvoll stasjon tar det kun 35 minutter med tog inn til sentrum. Det er jo ingenting, sier Magne Johan.

- Vi var også på jakt etter en generasjonsbolig. Det fikk vi her. Nå bor svigermor i andreetasje, mens søsteren til Magne bor rett borte på jordet her. Nærheten til familien betyr mye for oss, sier Tone.

EUB har skrevet om flere småbruk som nærmest har blitt revet vekk de siste ukene. Et småbruk i Ålborgvegen i Eidsvoll lå ute med en prisantydning på 7,5 millioner kroner. Dette ble solgt langt over takst etter en nervepirrende budrunde. Småbruket Finsflaen med strandlinje mot Vorma øst i Eidsvoll lå ute til 8.330.000. Dette er også solgt. Det er med andre ord stor småbruksinteresse.

Satser som gründere

Tone og Magne Johan bygger sin egen gründerdrøm på småbruket de flyttet til i oktober i fjor.

- Vi har to mål bringebær, et halvt mål med jordbærplanter, griser, høns, ender og sauer. Planen er å selge kjøtt, bær, frukt og grønnsaker. Totalt er det cirka tre mål med grønnsaker her nå, sier Magne Johan.

- Vi er blitt tatt enormt godt imot av naboer og alle rundt her. Det er stor hjertevarme. I tillegg har vi fått svært god hjelp av gode venner. Det er nesten ikke gått en helg uten at det har vært folk her og bidratt.

- Vil dere anbefale livet på landet til andre byfolk?

- Definitivt! Vi har ikke angret ett sekund. Skuldrene er senket, og støyen er borte, sier Tone.

- Lev mer for mindre. Det er det vi gjør her. Vi lever drømmelivet, sier Magne Johan.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.