• FASTELAVN: Sesam-gruppa lagde de siste fatselavnsrisene da det var møte tirsdag kveld.

Hun forteller at hun først forsøkte å få hjelp i Syria, men at det ikke ble noen behandling der. Hun reiste derfor videre for å få hjelp til sønnens øyesykdom. Da hun via et FN-prosjekt kom til Norge fikk sønnen behandling for øyesykdommen og er i dag frisk.

– Jeg kom til Norge i 2007, og bodde først i Nannestad sentrum. I 2009 flyttet vi til Maura. Jeg ønsket at mine døtre Hodan (nå 26), Hani (22), Mona (19) og Warda (16) også skulle komme til Norge, og de kom etter samme år, forteller Ibrahim.

Alle er etablerte i jobb eller utdanning. Det er også sønnen Shakib (24).

BLE MED I SESAM-GRUPPA

Da Nannestad sanitetsforening startet et integreringsprogram for minoritetskvinner med Sesam-gruppa i 2010 var Ibrahim én av dem som ble med. Det er hun fortsatt. I dag kalles møteplassen Språkvenn.

– Det har vært veldig fint å være med i denne gruppa. Jeg har fått mange venner, og trives veldig godt. Det har betydd mye for meg og familien å få være med på dette, sier Ibrahim.

Hun var også med på å lage fastelavnsris som skal selges på forskjellige butikker førstkommende lørdag. Foreningen har laget til sammen over 400 ris.

– Dette synes jeg er en fin skikk. Sanitetsforeningen gjør en veldig flott jobb i lokalsamfunnet, og hjelper mange mennesker, sier Ibrahim.

Hun jobber på Prestmosen avlastningssenter, hvor hun hjelper barn med funksjonshemninger.

Datteren Hodan Ahmed, som har datteren Duyna Sofie på sju måneder, jobber hos Hennes & Mauritz på Jessheim. Duyna Sofies far studerer i India.

MANGE NASJONER

Da EUB var på besøk hos Sesam-gruppa, som for første gang hadde møte i SFO-bygget ved Preståsen skole, var det innvandrerkvinner fra sju nasjoner; Syria, Afghanistan, Somalia, Filippinene, Tsjetsjenia, Pakistan og India.

– Alle disse er bosatt i Nannestad. Vi inviterer om lag 50 personer til hvert møte, som vi har den første tirsdagen i hver måned. Sesam-prosjektet er populært, og det er ofte mange som kommer. Vi holdt tidligere til i Familiens hus. Vi trengte større plass, og da passer SFO-bygget hvor vi nå skal holde til, veldig fint, sier Jorun Jakobsen, leder for Nannestad sanitetsforenings Sesam-gruppe.

Det deltar også mange fra sanitetsforening på disse møtene. På siste møte var det 13 personer fra foreningen som var med.

LES OGSÅ: Det bugner av grønnsaker i Sesamshagen. Gartnerne er innvandrerfamilier som integreres i lokalsamfunnet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.