De tallene som Høyre bruker er tall som viser at udokumentert fravær har blitt redusert. Tallene viser ikke at det generelle fraværet eller frafallet har gått ned. Det betyr at småsyke elever i større grad nå enn tidligere drar til fastlegen, bruker legenes dyrebare tid, øker smittefaren på legekontorene og punger ut med flere hundre kroner hver eneste gang – bare for å få en legeerklæring.

Det betyr igjen at lommeboka til elevene og til elevenes foreldre har noe å si om de skal få muligheten til å fullføre videregående skole med vitnemål i hånda eller ikke. For realiteten er at ikke alle har råd til å betale for legeerklæring hver gang de er syke. Dette fører til at elever møter opp på skolen til tross for at de er syke og burde holdt seg hjemme.

Vi må stille oss ett spørsmål: Hva slags skole vi ønsker at den norske skolen skal være? Skal det være en skole hvor målet er at elevene møter opp uansett dagsform, eller hvor målet er læring? For hvis målet er sistnevnte, så må svaret være enda flere lærere som kan se den enkelte elev og utvikle eleven og en helsesøster på skolen hver eneste dag. Ikke først og fremst en streng fraværsgrense som ikke skiller mellom syke elever og skulkere.

For oss i AUF er det viktigste å skape en skole hvor alle, uavhengig av hvor mye foreldrene deres tjener, har muligheten til å fullføre, nettopp fordi vi ikke har råd til at ungdommer faller fra. Hvis vi skal klare å skape en bedre framtid sammen, så må vi ha en skole som motiverer og ikke demotiverer elever.

Homda Imad

Leder i AUF Akershus og lektorstudent

Leder i Nannestad AUF

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.