- Ap må ta konsekvensen av egen politikk, sier Finn Terje Tønnessen. Hege Svendsen og Ap har tatt til orde for å flytte bomringene på E6 ved Nebbenes i Ormlia og på Hovinmoen i Ullensaker.

- De bommene gjør at mange som eller ville kjørt E6, heller tar lokalvegen gjennom Råholt og Lie. Det skaper trafikkaos og store utfordringer i nærmiljøene, og det må vi slutt på, har Svendsen uttalt til EUB.

Frps Finn Terje Tønnessen har liten forståelse for forslaget.

- Hvis alle i landet skulle reagere hver gang de berøres av omkjøringstrafikk på grunn av nye bomringer, ville det blitt ramaskrik overalt. Det vil alltid være noen som bruker omkjøringsveger for å slippe å betale bompenger. Vi kan ikke begynne å flytte bomstasjoner fordi det plager oss og berører oss personlig. Da er det noen som vil måtte betale dobbelt så mye på neste E6-parsell. I tillegg kan det medføre at andre bomringer må bli stående oppe lenger. Varigheten for bomstasjonene er beregnet ut fra årsdøgnstrafikk, og det er viktig at vi forholder oss til det, sier Tønnessen til EUB.

LES OGSÅ: Vil flytte bomringer for å få ned trafikkaoset

Mye trafikk på Lie og Råholt

- Men skyldes ikke en del av trafikkveksten på Råholt og Lie at mange kjører lokalveger i stedet for å betale bompenger?

- Noe av det, spesielt på Lie, kan helt sikkert adresseres til bomsniking. På Råholt er det også helt sikkert noen som kjører hele vegen gjennom for å slippe bompenger, men det er ikke mange. Det har vært en enorm boligvekst på Råholt siden E6-bomringene ble tatt i bruk, og det fører til en naturlig trafikkvekst. Jeg tror derfor ikke det vil løse de trafikale utfordringene å flytte bomringen. En stor del av trafikken vil uansett være der, svarer Tønnessen.

Han sier det blir feil å sende bomregningen over til andre.

- Det er lagt opp et felles regnestykke for hvordan nye E6 skal finansieres, og det er viktig at alle er med og bidrar.

LES OGSÅ: Ap venter på trafikkanalyse

Ber Ap ta konsekvensen

- Frp vil med andre beholde bomringene slik de er i dag?

- Ja, denne finansieringsmodellen er valgt og da må vi forholde oss til det. Det var Ap som satt med makta i landet da E6-utbyggingen ble bestemt, og de var selv med på å velge en finansieringsmodell med bompenger. De må derfor ta konsekvensen av egen politikk. Hvis alle samfunn, grender, bygder og kommuner som blir berørt av en bomveg, skulle klage ville det blitt et rabalder uten like, sier Tønnessen.

Kommunikasjonsrådgiver Einar Søberg i Statens vegvesen sier plasseringen av de forskjellige bomringene ikke er tilfeldig.

- Før finansieringen blir vedtatt, gjennomføres det trafikkberegninger. Plasseringen av bomstasjonene vi har, er den som vil gi minst avvisning til lokalvegene, sier han til EUB.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.