Sentrale Frp-politikere legger nå press på forhandlingene om ordførervervet i Ullensaker. Tautrekkingen mellom Høyre og Frp har foreløpig ikke gitt resultater.

De har møttes flere ganger, men fortsatt ikke kommet til enighet om posisjonene de fire neste årene. Både Høyre og Frp ønsker fortsatt ordføreren, og det er også diskusjoner om andre sentrale politiske posisjoner. EUB vet at sentrale Frp-politikere følger forhandlingene i Ullensaker med argusøyne. Det er kanskje ikke så rart. Før kommunevalget hadde partiet tolv ordførere rundt omkring i landet. Skulle også ordførervervet i Ullensaker glippe, risikerer regjeringspartiet å sitte igjen med kun én ordfører: Terje Søviknes i Os.

- Det er naturlig at Frp sentralt følger forhandlingene i Ullensaker svært tett. Ordførervervet i flyplasskommunen har vært svært viktig for partiet de tolv siste årene, sier en sentralt plassert Frp-kilde. Forhandlingsleder Ståle Lien Hansen i Frp innrømmer at han får hyppige henvendelser.

- Det er riktig at jeg får henvendelser ganske ofte, både fra fylket og hovedorganisasjonen. Vi har informert fylkeslederen om status konkret i forhold til hva som er gjort, sagt og gitt i forhandlingene. De har også sagt seg beredt til å kunne være med i forhandlinger ved behov.

SE VIDEO: Begge sier de vil bli ordfører

Et utstillingsvindu

- Hvorfor er det så viktig å beholde ordførervervet i Ullensaker?

- Ullensaker har lenge vært et utstillingsvindu for partiet, og sentralt liker de å tenke at det ikke bare er på grunn av Harald Espelund. Det å vise videre framdrift her med gode resultater i en vekstkommune som vi er vil telle mye, svarer Lien Hansen.

- Har du blitt kontaktet av Siv Jensen direkte?

- Nei, det er rådgivere som har vært på tråden.

- Men også hun følger forhandlingene nøye?

- Ja, de er nysgjerrige og følger med. De er like utålmodige som oss andre.

- Føler du på et ansvar?

- Ja, men ikke på den måten at vi vil gi bort politikken vår for posisjoner. Vi fikk en oppslutning tett oppunder 30 prosent fra velgerne, og opplever det som en stor tillitserklæring. De har vist at de fortsatt ønsker Frp-ordfører, sier Ståle Lien Hansen.

3-2 til Frp

Dagens maktfordeling har vært 3-2 i favør Frp i forhold til de mest sentrale posisjonene. Frp har ordføreren og to hovedutvalgsledere, mens Høyre har varaordføreren og den siste hovedutvalgslederen.

- Det er alltid en god inngang på forhandlingene at det er mange dyktige folk som ønsker nøkkelverv, sier forhandlingsleder Tim Holmvik i Høyre. Både han og Lien Hansen sier de fortsatt har tro på at de skal bli enige om posisjonene på borgerlig side før fristen går ut 20. oktober.

LES OGSÅ: Ullensaker forblir blått

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.