Kartet som viser flystøy ved utbygging av en tredje rullebane på Gardermoen, har allerede fått Ullensaker kommune til å innføre et midlertidig bygge- og deleforbud i nordøstre deler av kommunen.

Eidsvoll kommune frykter også konsekvensene.

-Nå må Avinor på banen, sier lederen av hovedutvalget for næring, plan og miljø, Olav Resaland.

– Støykartet er skremmende for de områdene vi har lagt ut til boliger. Det rammer jo hele Eidsvoll Verk, Sagmoen og Råholt. Hva dette betyr, må Avinor komme med, men det blir vel en diskusjon om vi må omdisponere områdene til næringsutbygging og dreie boligutbyggingen nordover, sier Resaland.

Fylkesmannen har også påpekt støyproblematikken i sitt svar til kommunedelplanen for Råholt.

– Kommuner kan avvike fra støyretningslinjen i sentrumsområder. Eidsvoll har benyttet seg av dette, men gjort avvikssonene for store, påpeker han og nevner spesielt Hoberg og Haugen/Kroken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.