• EUB markerer den internasjonale kvinnedagen 2018 med masse godt stoff med lokale kvinner i front og fokus.
  • Stortrives i Sundet: Camilla Paulsen utdannet seg til fotograf og jobbet i tre år før hun startet i sitt eget studio i Wergelands Gate 1 i Eidsvoll sentrum. Fabel Studio er i vinden for tiden – med blant annet barne-, familie og bryllupsfoto i fokus.

Hun har fulgt drømmen, jobbet som fotograf i fire år, grepet mulighetene og startet sin egen fotobedrift i Sundet (Fabel Studio). Det har vært en stor suksess.

– Jeg og mange med meg har mye å gratulere kvinner i generasjonene foran oss for. Det er ingen tvil om at de har åpnet noen dører. Dører som for eksempel nå gjør det mulig å satse på akkurat det vi har lyst til, sier Paulsen.

Mange kvinnelige gründere

Hun sitter i fotostudioet i Wergelands Gate 1. Hun vurderte Råholt og Sundet før oppstart, men valget falt til slutt på sistnevnte.

– Det er så sjarmerende og koselig her nede. Det var det jeg falt for. Også er det ingen tvil om at det er mange kvinnelige gründere som satser i sentrum. De driver klesbutikker, frisørsalonger, blomsterforretninger og kafeer. Det er tøft, sier hun.

Benedicte Tærud, selv Sundet-gründer gjennom flere år, tror godt over halvparten av dem som satser i sentrum er kvinner. Hun har flere teorier om årsaken.

– Kvinner ser nok behov på en annen måte enn menn. Tradisjonelt har kanskje kvinner hatt lavere utdannelse, men så har tidene endret seg slik at det er lettere å være sin egen sjef, sier Tærud. Camilla Paulsen jobber på kvinnedagen, men har planer om å skrive et hylningsinnlegg til kvinner på Facebook.

Glad for Meetoo

– Hva mener du er de viktigste sakene i dagens kvinnekamp?

– Nå har det – med rette – vært mye fokus på MeeToo. Det er noe jeg brenner litt for, og det er bra at det har kommet fram i lyset. Likelønn er også viktig. Jeg er ikke rammet av dette selv, men er absolutt engasjert i det. Jeg har hørt om kvinner som sitter i stillinger og ikke har like god lønn som sine mannlige kollegaer som sitter i tilsvarende jobber, sier Paulsen.

Hun har ikke opplevd noen fordommer knyttet til kjønn i sin jobb. Camilla har samboer og to barn. Også på dette feltet føler hun det er likestilt.

– Ordningen med foreldrepenger og permisjon fungerer bra.

Satsingen går bra. Drømmen er å ansette flere og leve av det lenge.

– Jeg ville jobbe med mennesker, og ble fotograf. Da treffer jeg mennesker og kan være kreativ – samtidig, sier Camilla Paulsen.

Camilla Paulsen

  • Alder: 28 år.
  • Bosted: Råholt.
  • Yrke: Fotograf. Driver sitt eget firma – Fabel Studio – fra Wergelands Gate 1 i Eidsvoll sentrum.
  • Familie: Samboer. To barn.
  • Utdannelse: To år på fotolinjen på Høyskolen Kristiania.
  • Aktuell: Startet firmaet for fire år siden. Åpnet eget lokale i Sundet for cirka ett år siden. Gründeren opplever nå vekst.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.