– Dette er en gledens dag. Nå fikk vi belønning for innsatsen vi har lagt ned. Dette kommer elevene til gode, og nå er alle veldig fornøyde, sier FAU-leder Solveig Grene Seipæjærvi ved Skogmo skole og senter for tospråklig opplæring til Eidsvoll Ullensaker Blad.

Hun og FAU-leder Iren Hofseth ved Algarheim skole er blant dem som har kjempet hardest for at elevene og lærerne ved begge skolene skulle få bedre plass. Målet har hele tiden vært å få opp nye moduler fra skolestart til høsten. Det er nå avgjort. Algarheim skole får fire nye klasserom i modulbygg, mens Skogmo skole får to. Alt skal være klart til bruk fra høsten av.

NYTT MØTE I MAI
Det ble konklusjonen etter møtet i hovedutvalg for skole, barnehage og kultur (HSBK) denne uka.

– I praksis betyr dette at det ikke lenger vil være klasser som trenger å flytte rundt på Skogmo skole lenger. Det er vi veldig glade for. For elevene gir det en større forutsigbarhet i skolehverdagen, sier Solveig Grene Seipæjærvi.

I dette HSBK-møtet ble det lagt vekt på de kortsiktige kapasitetsløsningene på Algarheim og Skogmo skole. De langsiktige løsningene på alle skolene i kommunen vil bli tema på neste HSBK-møte, 25. mai. Her vil det også bli diskutert hvor eventuelt nye skoler skal bygges. På Skogmo skole vil alle spesialrommene fortsatt måtte brukes til ordinær undervisning, til tross for utvidelsen til høsten.

FØLES SOM EN SEIER
– På møtet i mai må politikerne huske på at det fortsatt vil være like fullt på vår skole. HSBK gikk også enstemmig inn for å samlokalisere helsestasjonen på Skogmo og helsestasjonen på Rådhuset med tanke på å frigjøre lokaler på Skogmo. Det er vi glade for, sier Solveig Grene Seipæjærvi.

Saken skal nå videre til herredsstyret, men det er ingen grunn til å tro at partiene vil endre oppfatning i forhold til modulene. Det er også bestemt at det skal brukes 300.000 kroner til tilpasninger inne på Algarheim skole.

– Vi trodde nesten ikke det vi hørte. Nå er vi kjempeglade, og føler virkelig at vi har fått til noe. Dette er noe både elevene og lærerne kommer til å merke kjempegodt. Lærerne får nytt personalrom og arbeidsplasser hvor de kan få sitte litt i fred og jobbe, mens elevene vil merke at det blir mer ro og muligheter til å konsentrere seg. Dette føles som en seier og vi er glade for at politikerne har lyttet til oss, sier FAU-leder Iren Hofseth ved Algarheim skole.

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.