I fylkesrådmannens innstilling til møtet i Hovedutvalg for kultur, frivillighet og helse i Akershus tirsdag 8. november, foreslås det en ny klinikk med samlokalisering av den offentlige tannhelsetjenesten i Eidsvoll og Nannestad på Råholt.

KAN TA FEM TIMER

- Dette er meningsløst og ureflektert. Det kan bety at brukerne av Nannestad Tannklinikk må bruke opptil fem timer per konsultasjon, sier Hans Thue, ordfører i Nannestad.

Han peker på at tannklinikken benyttes av grunnskoleelever, elever på Nannestad videregående skole og beboere på sykehjem og i institusjoner i Nannestad.

- Mange av dem kan i dag gå til klinikken på noen minutter. Disse gruppene har jo heller ikke bil, og må bruke kollektive transportmidler. Jeg har sett på Ruters tilbud, og da kan det fort ta mellom fire og fem timer før man er hjemme igjen dersom man skal reise kollektivt til Råholt, sier Thue.

Saken skal behandles av Fylkestinget 21. november.

Thue har nå bedt om et møte med fylkesrådmannen og fylkesordføreren.

- MÅ RYDDE OPP

Thue viser også til fraværsreglene i den videregående skolen.

- Nå må fylkeskommunen, som jo har ansvaret for både den videregående skolen, tannhelsetjenesten og kollektivtilbudet, rydde opp. Når vi også vet at de ansatte ved Nannestad Tannklinikk i størst mulig grad legger til rette slik at elevene fra videregående får time i store fri betyr jo det at elevene ikke får fravær, sier Thue.

- MENINGSLØST

Han setter også forslaget på spissen ved å sammenligne reisetid fra Råholt til Ski.

- Som et eksempel ville det faktisk med togtilbudet i Eidsvoll ta kortere tid å reise fra Råholt til Ski dersom klinikken ble lagt dit. Dette viser det meningsløse i denne saken, sier Thue.

I saksutredningen heter det at begge klinikkene har betydelige mangler når det gjelder ventilasjon og brannsikkerhet.

- Så vidt jeg kjenner til stemmer ikke dette for Nannestads del. Jeg er kjent med at ventilasjonsanlegget i Teiealléen 1 er ganske nytt og godkjent. Brannsikkerheten tilfredsstiller også de kravene som fortsatt gjelder for bygg fra den tida dette ble bygget, sier Thue.

Han viser også til at de ansatte er bekymret for hvordan en flytting vil påvirke pasientgruppene.

- De har skrevet et bekymringsbrev til fylkespolitikerne. De frykter blant annet at mange pasienter ikke vil møte opp til tannlegetimen dersom tannklinikken blir lagt til Råholt, sier Thue.

LES OGSÅ: Nannestad vil opprettholde lensmannskontoret

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.