• TYDELIG: Ordfører Tom Staahle (Frp) er tydelig på at alle, også de som driver parkeringsvirksomhet må følger reglene.

– Det er kommunens ansvar å sikre at parkeringsvirksomheten er lovlig. Kommersiell parkering er ikke tillatt i områder som er regulert til for eksempel bolig eller verkstedvirksomhet, sier Vikla hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus til EUB.

Onsdag skrev EUB om tre adresser i Ullensaker kommune der det i sommer er drevet ulovlig parkeringsvirksomhet. Mens administrasjonen i Ullensaker kommune umiddelbart tok grep og sendte ut pålegg om stans og varsel om overtredelsesgebyr i Sogndalsvegen 9 og 12, ville de undersøke parkeringsvirksomheten til Mehren Karosseri & Co i Vilbergvegen 117 på Gardermoen nærmere for å se om det er avvikende bruk og grunnlag for oppfølging.

Dette til tross for at eiendommen ikke er godkjent for parkering utover eksisterende bedriftsbehov.

EUB sjekket med tre av bileierne som hadde kjøretøy parkert der, og de bekreftet at de var på ferie og at de hadde booket parkering gjennom firmaet Star Parkering.

– Fikk god dialog

– Hvorfor er det ikke sendt ut varsel om stans og pålegg om overtredelsesgebyr til Vilbergvegen 117, når det er gjort til de andre adressene?

– Jeg snakket med grunneieren i Vilbergvegen 117, og følte vi fikk god dialog på telefonen. Vi ble enige om å ha et møte over ferien, sier Helge Mosand Haakonsen, bygningssjef i kommunen.

– Men parkeringsvirksomheten som foregår der i sommer er heller ikke lovlig?

– Nei, parkeringsvirksomheten er av en slik art og omfang at det ikke har noe med lovlig virksomhet å gjøre. Det vil vi ta kontroll på, og neste sommersesong vil det se annerledes ut. Det er vanskelig å løpe etter disse aktørene midt i ferieavviklingen, svarer han.

Ordføreren klar i talen

– Det er viktig at kommunene følger opp de nasjonale klimamålene for å sikre at transportveksten i storbyområdene tas med kollektivtransport, gang eller sykkel. Så mange som mulig av reisende til og fra Oslo Lufthavn bør bruke buss eller tog, sier fylkesmiljøvernsjef Vikla. Ordfører Tom Staahle (Frp) forventer at de som driver i parkeringsbransjen følger gjeldende lover og regler.

– Alle må forholde seg til reglene. Lovverket er der av en grunn, og kommunen er satt til å forvalte det. Vi forventer at tiltakshavere forholder seg til det, sier Staahle.

Dette er saken

  • Onsdag skrev EUB om ulovlig parkeringsvirksomhet på tre forskjellige adresser i Ullensaker kommune.
  • I Sogndalsvegen 9 og 12 på Gardermoen tok kommunen umiddelbart grep. Der ble det varslet med pålegg om stans og varsel om overtredelsesgebyr.
  • Hos Mehren Karosseri & Co i Vilbergvegen 117 på Gardermoen ville kommunen gjøre nærmere undersøkelser før de bestemte seg for hva de gjør.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.