Meklingsmøtet  fredag mellom Fylkesmannen og Eidsvoll kommune om skoletomt eller landbruk på Tynsåk, endret ingen ting.

– Meklingen endte med status quo, kommenterer ordfører John-Erik Vika.

Eidsvoll kommunen har forsøkt å få Fylkesmannen til å godkjenne bruk av dyrket mark til tomt for ny skole i midtbygda. Fylkesmannen har hele tida sagt nei.

– Etter som meklingsmøtet ikke førte fram, kommer saken tilbake til kommunestyret. Hvis det fortsatt er flertall for å bygge på Tynsåk, er det Kommunaldepartementet som må avgjøre saken, forteller Vika.

I tillegg til protestene mot å bygge på dyrket mark, mener Fylkesmannen at kommunen har avsatt altfor stor tomt til den planlagte skolen.

– I sine eksempler hadde Fylkesmannen bare tatt hensyn til byggets størrelse, ikke uteområdene. I møtet erkjente de at de hadde tatt feil, men de ga seg likevel ikke. De kom i stedet med eksempler fra sentrale byområder der det ikke er behov for parkeringsplasser i tilknytning til skolen, kommenterer Vika.

LES OGSÅ: Eidsvoll kommune ligger an til  tape kampen om skoletomt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.