• MELKERAMPE: Jon Ivar Nilsen, president i Lions Eidsvoll Sør, minnes også hvilken viktig, sosial rolle melkerampa spilte. Han er glad for at rampa har kommet til heder og verdighet igjen i Pålsejordets hage.

Tirsdag troppet Snekkerboden fra Gladbakk opp med tre flotte fuglematere. Her snakker vi ikke om enkle fuglebrett til brødsmuler – tvert om. Arne Ekeberg og Arne Roth er to av karene bak de flotte stabburene i laft som er bygd med tanke på småfuglene.

FLOTTE GAVER

Pålsejordet har tre avdelinger med åtte beboere i hver, og Snekkerboden var ikke snauere enn at de troppet opp med en fuglemater til hver avdeling.

– For en fantastisk gave, sier aktivitør Anniken Brandt.

– Vi har hatt fuglebrett, men det er noen vaklevorne greier. Skikkelige fugleforinger har vært et stort ønske, og nå har vi altså fått dette ønske oppfylt av Snekkerboden. Vi må huske at Pålsejordet er hjemmet til de som bor her, og at den estetiske sansen ikke forsvinner selv om man blir gammel og syk.

ROSER FRIVILLIGHETEN

Brandt roser Lions Club Eidsvoll sør for klubbens mange gaver til Pålsejordet.

– Vi har hatt et meget godt samarbeid. For noen år siden lagde vi en plan for hageområdet rundt Pålsejordet. Takket være Lions har mye blitt gjennomført. Vi har fått en flott melkerampe på plass. Jeg har hørt at flere av beboerne si at nå går vi en tur til melkerampa. Det er tydelig at den skaper gode assosiasjoner tilbake til barn- og ungdom. Lions har også sørget for at det har kommet opp skigarder flere steder og de står bak en flott utepaviljong. En vedstabel er også blitt satt opp. Alt dette gjør hagen vår til et trivelig sted for dem som bor her, påpeker hun.

TAR 20 TIMER Å LAGE STABBUR

Ifølge Arne og Arne tar det 20 timer å lage slike avanserte fuglematere som de nå har gitt til Pålsejordet.

– Vi kjøper materialene, skjærer dem til og lafter stabburet. Det er ganske mye arbeid. De er til salgs og ønsker man å kjøpe et slikt, koster det 500 kroner, forteller de.

Snekkerboden er et samarbeidsprosjekt mellom Gladbakk aktivitetssenter og frivilligsentralen. Der lager de langt fra bare fuglematere i form av stabbur, skal vi tro Irene Engeskaug, leder av Eidsvoll frivilligsentral.

– Der er det mange fine julegaver. Gutta der produserer alt fra ostehøvler til fjøler, krakker, lastebiler, gyngegester – blant annet. Inntektene går tilbake til Snekkerboden og innkjøp av nye materialer og nye maskiner, forteller hun.

LES OGSÅ: Sansehage vekker gode minner

Fakta Pålsejordet

  • Pålsejordet på Dal er Eidsvoll kommunes bokollektiv for mennesker som har senil demens. 
  • Kollektivet har tre avdelinger, og det bor åtte mennesker på hver.
  • Pålsejordet har fått mange gaver av frivilligheten, blant annet fra Eidsvoll Lions Sør. 
  • Nå har Snekkerboden på Gladbakk gitt bort tre laftende fuglematere til Pålsejordet.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.