Rune Storsve kan presentere ei lang liste over hemmelige møter om renseanlegget i Bårlidalen.

MANGE LUKKEDE MØTER

Deler av Svendbys granskingsrapport om skandaleprosjektet ble vedtatt hemmeligholdt. I siste formannskapsmøte ble tilhørerne og pressen kastet ut da kommunens advokat Anne Christine Kroepelien skulle orientere om saken. Nå er det inngått forlik mellom kommunen og entreprenør Ø.M. Fjeld, men innholdet i avtalen er holdt hemmelig. Tirsdag 2. januar er det innkalt til ekstraordinært møte i formannskapet.

– Dette skal også handle om Bårlidalen og er lukket for allmennheten, påpeker Storsve.

VÅRE SKATTEPENGER

– Dette går ikke an. Det er snakk om hvordan våre skattepenger blir brukt, men det får vi altså ikke vite, sier han og henviser til den første paragrafen i Offentlighetsloven der det står at formålet med loven er å legge til rette for at offentlig virksomheten er åpen og gjennomsiktig slik at det blant annet styrker den demokratiske deltakelsen, rettssikkerheten for den enkelte, tilliten til det offentlige og kontrollen fra allmennheten.

FORLIKSAVTALE

– Jeg ser ingen grunn til å hemmeligholde forliksavtalen med Ø.M. Fjeld, sier Storsve.

– Det er vi som får regninga til slutt. Dette går ikke på person, og her er det snakk om et stort og velrenommert selskap som sikkert ikke har noe imot å fortelle om forliket.

– Nå får vi økt vann- og kloakkavgift og eiendomsskatt. Det er innbyggerne som må betale, men vi får ikke vite hvorfor, uttaler Storsve.

IKKE NOK INFO

– Politikerne får heller ikke gode nok opplysninger, mener Rune Storsve.

– Da vi hovedutvalget for teknisk, seinere næring plan og miljø, var på befaring ved renseanlegget, fikk vi på langt nær den informasjonen vi trengte for å fatte riktige beslutninger. Vi ble forsikret om at alt var i orden. Etterpå kom regninga, sier han.

– Nå må det bli slutt på all hemmeligholdelse. Både vi politikere og innbyggerne generelt må få vite hvordan kommunens midler forvaltes, sier Storsve.

De lukkede møtene er egentlig helt meningsløse. Virkeligheten kommer jo fram i rettssakene etterpå. De er åpne, og alle som vil, kan følge dem, påpeker Rune Storsve og bedyrer at han vil kjempe så langt råd er for å få fram sannheten om Bårlidalsprosjektet slik at folk flest kan se hvordan skattepengene er brukt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.