Regjeringen styrker den nasjonale beredskapen og kjøper tre nye politihelikoptre med transportkapasitet. kjøpet innebærer en vesentlig forbedring av dagens helikopterberedskap, som består av to mindre helikopter uten transportkapasitet.

De tre helikoptrene leveres i 2019. I første omgang skal de ha base på Gardermoen som i dag. Men bare i ett år, for i 2020 flyttes hele helikoptertjenesten til politiets nye beredskapssenter i Ski sør for Oslo.

– Ved en terroraksjon eller en annen akutt hendelse er politiet helt avhengig av å ha en god og robust helikoptertjeneste. Tre nye politihelikoptre er en betydelig forbedring av dagens tjenesten og en viktig styrking av Norges beredskap, sier justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp) i en pressemelding.

Ordfører Tom Staahle har lenge ønsket senteret til Trandum, men den drømmen sluknet da departementet gikk for Ski. 

Reduserer responstiden

Investeringen reduserer responstiden for transport av politi fra én time til 15 minutter. I tillegg beholder tjenesten den korte reaksjonstiden på oppdrag som krever sensorutrustning til observasjon og søk.

– Politihelikoptrene redder liv hvert år, og ved en terroraksjon eller en annen akutt hendelse er dette kritiske minutter å spare, påpeker Amundsen.

FLYTTES FRA GARDERMOEN

Regjeringen er nå i sluttfasen av planleggingen av politiets nye beredskapssenter på Taraldrud i Ski kommune. Justisministeren hevder dette er et betydelig løft for den nasjonale beredskapen, i motsetning til å ha helikoptrene på landets hovedflyplass. Senteret skal blir det nye hjemmet til helikoptertjenesten, beredskapstroppen, bombegruppen og krise- og gisselforhandlertjenesten.

– Et av regjeringens satsingsområder er trygghet i hverdagen og styrket beredskap. Her spiller politiets beredskapssenter en nøkkelrolle. Vi sikter mot at senteret kan tas i bruk i 2020, sier justisminister Amundsen.

FLYTTES I PERIODER

Helikoptrene medfører en forbedring av beredskapen utenfor Oslo-området.

– Med tre politihelikoptre vil det være mulig å flytte et av helikoptrene til baser andre steder i landet i perioder, for eksempel i situasjoner der det foreligger informasjon om at det kan oppstå en akuttsituasjon, eller ved større planlagte arrangementer, sier Amundsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.