Hvem eier bilen under den dype snøen, undret EUB for et par uker siden. 80 år gamle Hans Warming fra Gardermoen har fulgt med kjøretøyet siden det ble parkert langs E16 – på Venteplassen på Gardermoen – mens det fortsatt var bart i fjor. Der har den stått siden, de siste månedene under dyp snø. Gjennom vinduet i personbilen kunne flere røykpakker og et brunt pledd skimtes. En bombrikke var plassert ved speilet.

– Er temmelig sikker på at den sto der fra i fjor sommer, skriver Arne Ewald i én e-post til EUB.

– Prøveskilt er registrert hos biltilsynet, så er ikke noen stor sak å finne ut hvem som har satt bilen på Gardermoen. Samt chassisnummeret er synlig på førersiden gjennom frontruta, skriver Terje Alfheim.

Førstegangsregistrert i 99

Prøveskiltene var delvis avrevet og ikke synlige på bilen, men EUB gravde videre i saken, fant registreringsnummeret og snakket med tidligere eiere. Bilen – av merket Skoda Octavia – ble første gang registrert i Norge 28. juni i 1999. Bjørn Ingebrigtsen fra Fyllingsdalen var den første eieren av bilen. Han blir overrasket når EUB forteller at den har stått parkert på Gardermoen lenge. – Bilen ble kjøpt av Hope Auto, som senere ble overtatt av Møller Bil, opplyser Ingebrigtsen.

– Jeg fikk den som 50-årsgave av en svoger. Den var dieselgjerrig og pålitelig, sier han til EUB.

Seks eiere på 18 år

Hos Motorvognregisteret til Vegvesenet opplyser førstekonsulent Berit Gården på forespørsel tidligere og nåværende eiere av bilen, samt registreringsdatoene:

 • Juni 1999: Bjørn Ingebrigtsen
 • Februar 2006: Roger Moum
 • April 2008: Håkon Lønmo
 • April 2011: Agim Jashanica
 • Juni 2016: Besim Haziri
 • Mars 2017: Ski Entreprenør AS

Bilen ble sist EU-godkjent 13. februar i 2015 og har 90 hestekrefter. I februar i 2015 sto den notert med en kilometerstand på 243.109. Bilen har stått som avregistrert siden 30. juli i 2017.

– Ja, bilen ble stoppet av politiet og avregistrert, opplyser Besim Haziri til EUB.

Han står registrert som daglig leder i Ski Entreprenør AS – siste bileier. Kun dager etter at EUB kontaktet ham ble det tatt grep.

– Den har stått der for lenge, men nå er det bestilt fjerning. Bilen vil bli vraket, sier han.

På tampen av forrige uke var bilen fjernet fra venteplassen.

Bilmysteriet

 • I flere måneder fulgte Hans Warming fra Gardermoen med på en bil som sto parkert langs E16 på Gardermoen.
 • Den sto der i fjor sommer, høst og gjennom hele vinteren.
 • Han lurte på hva som skjulte seg bak, hva som gjorde at personbilen ble stående der.
 • EUB har gransket saken videre og funnet ut at bilen har hatt seks eiere siden den ble førstegangsregistrert i 1999. Nå vil den bli fjernet.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.