Midt i vårt nedslagsfelt ligger Norges hovedflyplass – Oslo Lufthavn. De åpnet 8.oktober 1998, og feirer 20-årsjubileum i 2018.

Til tross for flyplassens enorme betydning, størrelse og omfang får den begrenset med medieomtale – siden den ofte havner i et vakuum mellom å være internasjonal, nasjonal og lokal.

Som lokalavis, som nå har hatt flyplassen i nabolaget i 20 år, føler vi det nå er vår oppgave og ansvar å skape en journalistisk satsing som belyser ulike sider og konsekvenser av å ha flyplassen som nærmeste nabo gjennom 20 år. Direkte og indirekte: Hva har flyplassen betydd for utviklingen lokalt, hva betyr den for utviklingen i dag – og hva vil den bety i framtiden?

Dette skal vi se nærmere på de neste månedene.

I dag lanserer vi prosjektet #gardermoen2018, hvor vi i alle EUBs kanaler vil ha en løpende dekning med historier om hovedflyplassen, dens konsekvenser og nabolag som fokus de neste månedene.

Vi vil bak fasaden til flyplassen, under huden på menneskene, følge pengene, finne og forstå konsekvensene, avsløre hemmelighetene og fortelle alle de gode historiene som OSL skjuler og kan by på gjennom 20 år.

Jeg vil understreke at dette ikke er et rendyrket undersøkende graveprosjekt, men en journalistisk satsing med små og store saker - noen kritiske og avslørende andre små og kuriøse som blir publisert løpende frem mot jubileet i oktober.

Til prosjektet har vi fått 100.000 kroner i støtte fra stiftelsen Fritt Ord, noe som gjør denne satsingen mulig.

Underveis ønsker vi også tips, innspill og tilbakemeldinger fra dere lesere. Du kan også bli med i vår egen prosjekt-gruppe på Facebook, hvor du får et innblikk bak fasaden på prosjektet og engasjement om saker og temaet.

Nå ser vi frem til noen innholdsrike måneder med flyplassens konsekvenser på godt og vondt på agendaen, som vi håper vil begeistre og engasjere.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.