• ØNSKER: Grethe Silju og Lianne Mares fra Omsorg Jessheim henger opp julegaveønskene på treet på Jessheim Storsenter i 2018. Alle som vil kan plukke med seg et kort, kjøpe gaven, og levere det på informasjonen, så vil Omsorg Jessheim sørge for at gavene kommer til rett person. Arkivfoto.

Omsorg Jessheim er en frivillig organisasjon, som hjelper folk som har det tøft i hverdagen. Før jul er det mange som trenger litt ekstra hjelp.

– Det er godt å kunne hjelpe til, men det er tragisk at det er så stort behov. Vi ser at det har økt og økt, noe voldsomt. Men det er flere som gir også, så selv om det er flere forespørsler, så får vi dekket det, sier Silje Antonsen i Omsorg Jessheim.

Plukk kort

Det vil som i årene før, bli satt opp et juletre på Jessheim storsenter.

– Vi får forespørsler inn på Facebook eller mail, og så fyller vi i Omsorg Jessheim ut kort, som vi henger opp på treet. Der står det for eksempel «Gutt 8, ønsker seg lego». Vi har merka det sånn at riktig mottaker får riktig gave, sier Antonsen.

Da kan man plukke med seg et kort fra treet, og se hva noen ønsker seg, og så kan man gå og kjøpe det om man ønsker. Omsorg Jessheim påpeker at alle gavene som leveres inn må være nye.

– Helt rørt

Gavene leveres i informasjonen.

– Man blir jo helt rørt, når barnefamilier kommer til informasjonen for å levere gaven, og barnet går bort og sier «vær så god, dette er til Omsorg Jessheim». Tårene bare triller, det er veldig godt å kunne være med på noe sånt. Det er nå folk trenger det, virkelig trenger det, sier Hanne Torberg Simonsen fra senteradministrasjonen.

I fjor var det mange som ga, men Omsorg Jessheim vil gjerne ha inn så mye som mulig.

– Kjempemange gir. Vi kjører overskuddet av gaver til krisesenteret. Vi har et samarbeid med dem. Det blir de kjempeglade for, for dessverre får de inn en del familier i jula, sier Tanya Valkve i Omsorg Jessheim.

– Givende å kunne støtte

Næringslivet er også med og drar lasset sammen med Omsorg Jessheim.

– Veldig mange fra næringslivet er flinke til å bidra, sier Valkve.

Hun forteller om G-Max som stiller opp med vinterklær til rabbatt på null komma niks, Clarion Hotell som gir middag, overnatting og frokost til to voksne og to barn, og mye mer. Senteret bidrar med juletre og lagringsplass til gavene.

– Det er veldig givende å kunne støtte oppunder all den fantastiske jobben som Omsorg Jessheim gjør. Det er veldig, veldig godt når du ser at det er så mange kort som plukkes av det treet, og så mye vi må fylle på av nye kort, sier Simonsen.

Fakta

  • Startet opp av Tanya Valkve i 2015.
  • Hjelper folk som trenger det, med mat og hygieneartikler.
  • I julen er det innhenting og utdeling av julegaver via Jessheim Storsenter. Her kan man gi til noen som ønsker seg noe.
  • 7. desember kan man levere uspesifiserte julegaver, om man ikke har lyst til å kjøpe noe spesielt.
  • Meny og Rema 1000 på Jessheim Storsenter har samtidig en handlevogn hvor man kan donere matvarer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.