XXL og Power har allerede meldt sin ankomst i henholdsvis 4000 og 2500 kvadratmeter store lokaler i utvidelsen av Jessheim Storsenter. Nå er det klart at også Gresvig skal inn i den nye delen.

– G-sport i senteret skal legges ned når G-Max åpner over 2000 kvadratmeter i Skovly, sier eiendomssjef Kristian Johansen.

LES OGSÅ: Expert blir Power og kommer til Jessheim

STOR INTERESSE

Første del av byens nye kvartal Skovly, nærmer seg ferdigstillelse med stormskritt og skal åpne dørene i god tid før julesalget. Johansen forteller om stor interesse for Jessheim og massiv pågang fra flere bransjer.

– Mange store aktører vil hit. Det er ikke vi som spør, derimot de som kommer til oss. De vet alt om veksten her og vil være en del av den, men de forlanger store nok lokaler. Det tok for eksempel XXL ti år før de fant passende størrelse. Gresvig har vi også forhandlet lenge med. Med dem har Skovly fått inn de tre kanskje viktigste aktørene, sier han.

Om noen måneder har storsenteret tre store sportsbutikker, men det bekymrer ikke ledelsen.

– Sport og helse er en av bransjene som vokser hurtigst. Nordmenn bruker mye penger på utstyr, og det går neppe av moten med det første, påpeker han.

– Vi spør kundene våre hva de vil ha hi senteret, for vi må ha den riktige butikkmiksen. Og vi må være oppmerksomme på hvilke bransjer vi dekker. Jessheim storsenter skal være et alternativ – ikke som alle andre sentre. Og det er det kundene som tjener på, sier markedssjef Line Gustavsen.

KONKURRANSE

På få år har mange store aktører etablert seg i og rundt Jessheim. Foruten de i storsenteret, har Bilia, Jula, Gausdal Landhandleri, Carlsen Fritzøe, Montér og flere andre åpnet butikk. I tillegg ligger de store bilforhandlerne på rekke og rad i en klynge som gir dem store årlige overskudd.

– Konkurranse er bra og noe alle tjener på. Flere av disse sluggerne vil ligge vegg-i-vegg med konkurrenten nettopp fordi det styrker dem. Jessheim er heldig som har et storsenter i sentrum i stedet for at det ble etablert på et jorde på Gardermoen. Da hadde det ikke vært særlig med handel her. Nå er dette en levende og pulserende by der folk får alt de trenger i gangavstand fra hjemmet sitt, inkludert kultur. Alt blir lagt til rette for dem, påpeker Johansen.

– Senteret er omkring det femtende største i Norge. Hva når den nye delen åpner?

– Da entrer vi ti-på-topplista, og det betyr at også de store utenlandske aktørene begynner å se hit. De følger med nettopp på hva som rører seg på den.

– Hvem skal inn etter G-sport og i de fem mindre lokalene som er igjen i Skovly?

– Det kan jeg ikke si, men vi har flere interessenter pågang.

– Kan veksten bli for mye for storsenteret og byen?

– Nei, vi er ikke bekymret ett sekund, påpeker Kristian Johansen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.