På de to barneskolene Strømmen og Kjerkekretsen, samt Hurdal ungdomsskole, hadde elevene møtt fram for å ta farvel med skolene sine i dag tidlig. Derfra gikk de i fakkeltog til nye Hurdal skole og kultursenter.

Tre lysende fakkeltog buktet seg mot den nye skolen i skumringen. I rundkjøringa møttes de for sammen å gå den siste etappen. Foran skolen ble fakkeltoget tatt imot av ordfører Runar Bålsrud.

– Så fine dere er, og så mange blide ansikter! Jeg er rørt og stolt over å få ønske dere velkommen. Forrige gang vi åpnet nye skoler var i 1966, sa han.

Skolen er lokalisert i bygdas sentrum med gode kulturfasiliteter. Det tror ordføreren kan lokke enda flere barnefamilier til bygda.

– Jeg ser ikke bort i fra at det kan være avgjørende når folk skal velge hvor de ønsker å flytte, sa Bålsrud.

Han fortalte at ungdomsskolen begynte å bli dårlig. Samtidig ble det stadig færre elever på en av barneskolene.

– Vi så på økonomien, og fant ut at vi måtte ta valget og bygge ny skole. Vi har noen tøffe år foran oss, men vi sparer på det over tid. Det var det eneste vettuge å gjøre, smilte ordføreren.

Den offisielle åpningen av skolen skal foretas 8. januar 2014.

Les mer om åpningen av den nye skolen i EUBs papirutgave onsdag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.