Ved kommunevalget for to år siden måtte innbyggerne lengst nord i Nannestad reise til Maura skole for å stemme.

– Jeg vet at det da var flere her oppe som boikottet, og lot være å stemme. Det er langt å kjøre, og noen har også problemer med å komme seg til Maura. Det er derfor kjempefint at vi igjen kan stemme i grendehuset, sier Jan Kopperudmoen.

– Det betyr mye for kretsen at det er mulig å stemme her oppe igjen. Vi er happy for dette, og håper flere vil brukes sin stemme nå, sier Tove Kopperudmoen.

ENIGE I VALGSTYRET

Ordfører i Nannestad, Hans Thue (Ap), forteller at valgstyret enstemmig gikk inn for å gjenåpne lokalet i Sandsnesseter.

– Vi så at i Nannestad, og for så vidt over hele landet, gikk stemmetallene ned ved forrige valg. Så har vi hatt møte i valgstyret, som utgjør formannskapet, og vi ble enige om å stimulere til at flere skal delta i valget. Ett av tiltakene er at vi åpner valgkretsen i Sandsnesseter igjen. Så får vi se om det fører til økte valgdeltakelse derfra, sier Thue.

– BRUK DIN STEMME

– Demokratiet er avhengig av at folk stiller opp og stemmer. Bruk din stemme. Vi har også sendt brev til alle i Sandsnesseter om at valglokalet åpnes igjen til årets valg. Vi vil også sende tekstmelding med oppfordring til å stemme til alle i kommunen som har registrert seg i varslingssystemet vårt, sier Thue.

FORHÅNDSSTEMMER

Et annet tiltak kommune har gjort er å åpne for forhåndsstemming på Nannestad videregående, hvor både ansatte og elever har kunnet stemme.

– Det var veldig godt oppmøte, og det som er hyggelig er at veldig mange unge velgere, førstegangsvelgere, møtte opp, både fra Nannestad og andre kommuner. Det er også mange andre som har forhåndsstemt på servicekontoret, sier Thue.

Ved forrige stortingsvalg var valgdeltakelsen i Nannestad 76,5 prosent, og for Akershus var det 81,8 prosent, og for landet 78 prosent.

LES OGSÅ: – Bruk stemmeretten

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.