Diskusjonen kom tirsdag kveld da kommunestyret i Ullensaker diskuterte kommuneplanen. Debatten bar sterkt preg av at samferdselsdepartementet i mars i år bestemte at en ny rullebane skal legges øst for nåværende flyplass – altså i Ullensaker kommune.

MILJØPOLITIKK

Samferdselsdepartementet har gitt Avinor og Ullensaker kommune ansvaret for å lage planene for den nye rullebanen. Debatten i kommunestyret tirsdag la ikke skjul på at politikerne i Ullensaker ikke liker situasjonen. Senterpartiet gikk lengst:

– Hvis vi skal mene noe som helst med en miljøpolitikk må vi avlyse den tredje rullebanen. Det må snart også rikspolitikerne innse. Jeg tror denne rullebanen blir avlyst før gravemaskinene setter i gang, sa Lars Halvor Stokstad Oseurd.

Han presiserte at Senterpartiet likevel ønsker at Ullensaker skal være med i planleggingsfasen.

– MÅ TA HENSYN

Kommunestyret er imidlertid ikke interessert i å ikke delta i planleggingen sammen med Avinor.

– Det er all grunn til å tro at det blir noe av en ny rullebane, sa ordfører Tom Staahle (Frp).

– Vi har to valg. Enten er vi med og har en hånd på rattet i planleggingsprosessen, eller så lar vi staten gjøre jobben uten at vi deltar.

– Dersom vi skal ivareta våre innbyggere best mulig må vi selvsagt være med i diskusjonene i planleggingsfasen, sa ordføreren.

SAND OG MOGREINA

Eyvind Schumacher i Arbeiderpartiet mener det er grunn til å være føre var når det gjelder en tredje rullebane.

– Det gjelder særlig Sand og Mogreina, som vil få den store smellen. Vi må innse at vi antakelig vil få en ny tredje rullebane, og da må vi være med i planleggingsarbeidet. Større områder vil bli utsatt for støy og vi står antakelig ovenfor en situasjon hvor store arealer blir båndlagt. Her er det helt nødvendig å ha en hånd på rattet, sa Scumacher.

NY KOMMUNEPLAN

Kommuneplanen er et dokument kommunen vedtar og som blant annet bestemmer hva ulike arealer kan brukes til. Planen oppdateres jevnlig, og i mai vedtok formannskapet i Ullensaker å sende ut en rekke forslag på høring. Høringsfristen var i juni, og i kommunestyret tirsdag kveld diskuterte forslagene og høringssvarene. En ny plan skal vedtas desember 2018, etter at alle detaljer er gjennomgått.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.