– Dette bekrefter trenden om at ledigheten går ned, veksten går opp og det skapes flere jobber. Sammenlignet med juli i fjor har det blitt 10.300 færre arbeidsledige. På landsbasis viser tallene at nedgangen er størst blant unge under 30. Det er bare så utrolig gledelig. Dette betyr mye for familier i våre kommuner, sier stortingsrepresentant Tone Wilhelmsen Trøen.

Hun roser arbeidsgivere på Øvre Romerike for at de skaper jobber.

– For Høyre er det viktig å bidra til mer jobbskaping, slik at flere kommer seg i arbeid. Det siste vi nå trenger er økte skatter på norskeide arbeidsplasser, sier hun.

– Mange misliker de store skattelettene denne regjeringen har gitt de aller rikeste i landet.

– Lettelsene har folk flest fått, og vi må senke formuesskatten enda mer for å gjøre norske bedrifter bedre rustet til å møte konkurransen fra utlandet – som ikke betaler slik skatt, sier hun.

Å gå ledig lenge er alvorlig for den enkelte og for samfunnet. Jo lengre man er uten jobb, jo verre er det å komme inn i arbeidslivet igjen.

– Derfor må vi unngå at ledige ender utenfor arbeidslivet selv etter at tidene er blitt bedre. Derfor har regjeringen satt inn tiltak for langtidsledige og unge som er mest sårbare når det er tøffe tak på arbeidsmarkedet, sier Trøen.

Dette er årets julitall for Øvre Romerike sammenlignet med 2013.

Eidsvoll:

2013: 3,2 % – 2017: 2,5 %.

Nannestad:

2013: 2,7 % – 2017: 2,0 %

Ullensaker:

2013: 3,4 % – 2017: 3,0 %

Hurdal:

2013: 2,5 % – 2017: 2,5 %

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.