- Vi deler ut refleksvester til samtlige førsteklassinger i distriktet. Det er en jobb som vi gjør med glede. Vi blir jo så godt mottatt, kommenterer politiførstebetjent Mari Kristiansen ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor.

SMÅ VAKTMESTERE

- Nå som vi går mot mørkere tider, er det er viktig å fokusere på bruk av refleks. Samtidig snakker vi om trafikksikkerhet, og kanskje unngår vi på den måten at noen løper rett ut i vegen uten å se seg for, sier Kristiansen.

- Når barna kommer hjem, forteller de gjerne om møtet med politiet og snakker om hvordan man skal oppføre seg i trafikken. På den måten påvirker de kanskje foreldrene til også å tenke trafikksikkerhet. Vi får noen små vaktmestere som passer på, og det er bra, sier Kristiansen.

- FINT MED VEST

- Det var fint å få vest, men jeg har refleks hjemme fra før, også, forklarer førsteklassingen Erle.

Hun var også én av dem som fikk sitte foran da førsteklassingene på Bønsmoen fikk prøvesitte politibilene.

- Jeg har sittet i en politibil før, også, jeg, for jeg har vært på politistasjonen og fått pass, forklarer hun.

TRAFIKKPRAT

Møtet med politiet, prat om trafikksikkerhet og utdeling av refleksvester ble en morsom start på skoledagen for de unge elevene på Bønsmoen. De kunne en god del om opptreden i trafikken fra før, og ellers lot de innfallene råde.

- Vi må bruke refleks ellers kjører bilene på oss, forklarte én.

- Man kan bli kjørt på hvis man ikke ser seg for, og man kan ikke bare se til ei side.

- Vi skal gå på venstre side - og høyre.

- Og jeg går i speider'n.

- Jeg går på fotballtrening, men det er ikke langt.

- Noen biler kan punktere og da krasjer de kanskje inn i andre biler og da må politiet komme og så får dem bot.

- Mamma har med ekstra hjul, hun.

«Man kan bli kjørt på hvis man ikke ser seg for, og man kan ikke bare se til ei side».

«Vi må bruke refleks ellers kjører bilene på oss».

Førsteklassinger på Bønsmoen skole.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.