• BUSSJÅFØR. Lars Vassdal er bussjåfør i Nettbuss AS. Han bor selv i Hurdal og er glad for at bygda nå skal få bedre bussforbindelse.

Ordfører Runar Bålsrud har lenge jobbet for få dette til, og det er en glad ordfører som sammen med Ruter presenterer nyheten. En spørreundersøkelse i kommunen viser klart at det er behov for et slikt busstilbud som nå kommer i oktober.

LEGGER OM BUSSTILBUDET

Ruter, har sammen med kommunen, kommet fram til at busstilbudet i Hurdal legges om. Dagens busslinje skal endres fra å gå på vestsiden av Hurdalssjøen til å gå på østsiden.

Bussen vil da kjøre fra tidligere Kjerkekretsen skole via Hurdal kirke/Prestegårdshagan til Hurdal torg og østsida av sjøen til Eidsvoll verk stasjon. Bussene er tilpasset togtidene, slik at det blir lett å gå fra det ene kollektive transportmiddelet til det andre.

– Vi vil understreke at skolebusstilbudet blir opprettholdt slik det er i dag, både innad i kommunen og ut, sier Gro Janborg, kommunikasjonssjef i Ruter.

Det er dagens rute 815 som legges om fra vestsida til østsida.

– De som har benyttet dette busstilbudet i dag, er i all hovedsak skoleelever. De får beholde tilbudet morgen og ettermiddag. I tillegg er det tilbud med servicebuss og bestillingstransport, sier kommunikasjonssjefen.

– 100 avganger totalt i ukedagene – er det flere enn tidligere, Janborg?

– Noen flere er det enn i dag. Det er blitt mulig ved at ruta blir kortere. Dermed kan bussen kjøre flere ganger på dag- og kveldstid. Bussen vil gå fra Hurdal kirke klokka 20, og returnere fra Eidsvoll Verks stasjon klokka 20.30. På Eidsvoll Verk stasjon kan man gå over på bussen til både Jessheim og Eidsvoll, eller ta toget videre. I rushtimene 07.- 08. og 15. til 16.30 skal bussene gå hver halve time i rushretning, mens vi ser for oss en avgang rundt hver annen time på dagtid.Mot rushretningen vil det være tilbud hver time i rushtimene.

Ruter har regnet ut hvor lang tid man bruker fra Hurdal torg med buss og korresponderende tog «ut i verden»: 23 minutter til Eidsvoll Verk, 38 minutter til OSL og 61 minutter til Oslo.

BÆREKRAFT

– Dette er bærekraftig, sier ordfører Runar Bålsrud og koordinator Henriette Rognlien i Hurdal kommune. Begge er glade for at bygda endelig får gode bussforbindelser, og da særlig for de mange pendlerne som bor i Hurdal.

– Det er jo nesten ikke mulig å finne parkeringsplass ved stasjonen. Dette jaget kan nå hurdølingene glemme. Vi skal tilrettelegge for en innfartsparkeringsplass med kort avstand til Hurdal Torg, hvor bussen skal stoppe. Der er det bare å gå på og ta bussen til stasjonen, sier ordføreren.

– Hurdølingene har ønsket seg et bedre busstilbud. Det er en glede å fortelle at nå får de det, sier Bålsrud.

LES OGSÅ: 811 kjører snart til Sundet igjen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.