Da politiet mandag ettermiddag sa at innbruddet skjedde mellom klokken 00.15 og 00.30 natt til mandag, ble det stilt spørsmål ved hvorfor politiet ikke rykket ut med det samme. Årsaken er at alarmen aldri gikk, og at politiet først fikk melding fra en forbipasserende som reagerte på en bil som sto veldig merkelig parkert og som varslet politiet etter å ha sett bilen som sto plantet med bakenden inn i våpenbutikken.

GLEMTE Å BYTTE SIMKORT

Det ble aldri gitt noe alarmsignal til vaktsentralen. Petter Bratli tar ansvar for situasjonen.

– Det er nok tilfeldighetenes spill, og jeg skal ikke skylde på noen andre enn oss selv, sier han.

– Vi byttet mobiltelefonselskap i juni. I forbindelse med det, ble dessverre ikke sim-kortet som sitter i alarmboksen byttet. Da sim-kortet som sto der ble deaktivert, sluttet også alarmen å fungere, sier han.

Nå er den simkort-baserte alarmen erstattet av en direkte alarm, som er uavhengig av mobilnettet.

– Vi har fått installert den nå, og vi skjerper inn rutinene, sier Bratli.

ER FORSIKRET

Børselars er forsikret mot både tap etter tyveri og tap av omsetning som følge av at butikken må være stengt. Bratli frykter at alarm-tabben fører til en avkorting i utbetalingen.

– Det er kanskje ikke annet å vente. Men det er klart dette ikke er en situasjon vi ønsker å være i, sier han.

– Alarmselskapet har fått mange spørsmål om hva de holder på med som ikke meldte innbruddet til politiet. Det er viktig for meg å ta dette ansvaret, for alarmselskapet kan enkelt og greit ingen ting for at det tok lang tid før politiet fikk melding, sier Bratli.

POLITIET: Vil ha kontakt med alle som var på Dal

TROR PÅ INNSTRAMMINGER

Petter Bratli tror det kommer innstramminger på hvordan våpen sikres etter tyveriet i butikken hans.

– Vi er underlagt strenge regler allerede. Men jeg tror disse reglene blir skjerpet inn, og at våpen i butikken må sikres bedre heretter. Det vil bli kostbart, men er kanskje nødvendig, sier Petter Bratli.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.