Snart har firmaet til gründeren Jon-Olav Sigvartsen (35) 24 ansatte - og en årlig omsetning på 70 millioner kroner.

- Det er en kjempebedrift. Mye av hemmeligheten er bra struktur, sier byggmester Glenn Halvorsen.

- Og så får de ansatte mye ansvar selv. Det er bra for oss, sier byggmester Hallgrim Glende Bekkestuen.

- Det ble fem kroner ekstra i timen til deg. Fortsett, humrer daglig leder og tømrermester Jon-Olav Sigvartsen til Bekkestuens kommentar.

For 15 år siden startet han sitt eget enkeltmannsforetak. Som eneste ansatt reiste han rundt i en gammel Toyota Hiace og tok på seg forskjellige snekkeroppdrag. Snart hadde bedriften Norgeshus JOS-Bygg AS, som fra 2010 kom under Norgeshus-paraplyen, 24 ansatte. Fra 2013 til 2014 økte omsetningen fra 35 til 56 millioner kroner, altså 60 prosent. Resultatet var på 14 prosent i fjor. I år håper han å få omsetningen opp i 65-70 millioner kroner.

Fra 18 til 70 millioner

- Veksten har vært kraftig. Vi omsatte for 18 millioner kroner i 2010. De fire første årene jeg satset, jobbet jeg som tømrer. Prosjektene kunne være totalrehabilitering av bad og kjøkken, sier Sigvartsen. Han husker godt hvordan starten var.

- Jeg startet med en Toyota Hiace og det verktøyet jeg klarte å skrape sammen. Jeg var alene, og hadde bare tømreren og ti år på søndagsskolen, sier han med glimt i øyet. Han begynte hos den lokale byggmesteren Bjarne Sollien i Maura og fulgte opp med et lite år i Agaton Borgen, før startskuddet gikk. Deretter har han holdt det gående på egen hånd. Norgeshus JOS-Bygg AS ble startet i 2004, og det har vært en lang suksesshistorie.

- I dag bygger vi hus på egne tomter for salg, og setter opp hus på andre sine tomter. I tillegg driver vi fortsatt med totalrenovering av for eksempel bad og kjøkken, sier Sigvartsen.

LES OGSÅ: Knalltøff konkurranse i byggevarebransjen

Vil alltid bli bedre

- Hva er suksessresepten?

- Det er ingen av konkurrentene mine som leser avisen din? Da kan jeg si det, smiler Sigvartsen.

- Det handler om struktur, god planlegging og dyktige folk. Vi har lagd et godt system ut fra hva som fungerer. Vi kaller inn de som trenger det på teppet, og veileder de som har behov for det. Det handler om å få ting til å flyte. Og hver gang vi ser noe som kan bli bedre, jobber vi med det. Uansett om det går forbannet bra, så møtes vi hver mandag for å få det til enda bedre. Snart er det 11 byggmestere i firmaet.

- Det har vært helt vanlig med 16-17 timersdager. Nå får jeg heldigvis også tid til en del andre ting, sier trebarnsfaren.

Norgeshus JOS-Bygg AS

Startet av Jon-Olav Sigvartsen (35) i 2004.

Har per i dag 22 ansatte. To nyansettelser er på trappene.

Holder til på Dal i Eidsvoll. Per i dag har de prosjekter i Nannestad, Eidsvoll og Ullensaker. Øvre Romerike er naturlig nedslagsfelt.

Omsatte for drøye 56 millioner kroner i 2014.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.