– Dette blir en av Norges største ølbutikker, og definitivt den med best utvalg. Her skal vi ha alt som lages av øl i Norge, unntatt det de store industribryggeriene pøser ut, sier Arne Bøhmer.

Han er en av eierne i Gulating, som vil forsyne folket med godt øl i alle mulige varianter.

– Surt, søtt, bittert, og fra alle småprodusenter. Det skal være hyllevare, og har vi det ikke når du kommer så skaffer vi det, påpeker han.

– Faktisk utfordrer vi kundene til å be om øl de liker, kanskje brygget på hjemstedet sitt, og se om det står i hyllene våre. Hvis ikke, skal vi ta det inn, sier han.

BEDRE OG MINDRE

I Gulatings verden handler alt om kvalitet, tradisjon, smak, aroma og opplevelse.

– Øl skal læres. Og nytes. For det finnes utrolig mange typer, og enten du er ølnerd eller amatør skal vi finne noe du liker.

– Hva kan man lære om øl som man allerede ikke vet, dette er jo ikke akkurat en ny vare?

– Hvor mange ser du drikke vin rett fra flasken? Antakelig svært få. Rett og slett fordi folk da går glipp av både lukt og aroma. Sånn er det med øl også, det skal drikkes av rette typen glass slik at smaksopplevelsen blir best mulig. Ølkulturen har slått veldig an i Norge, og folk blir stadig mer opptatt av å kjøpe god kvalitet. Dette handler om å drikke bedre øl i mindre mengder enn man er vant med, sier Bøhmer.

– Er alt øl godt øl?

– Smaken er jo naturligvis individuell og handler om hva man liker. Alle liker ikke alt øl, men vi skal ha øl som passer alle ganer.

STOR VELVILJE

Bakgrunnen til nyetableringen i storsenteret, er å være med på den enorme veksten i Ullensaker.

– Å få oppleve dette er vanvittig moro, og vi merker godt det positivet trøkket i byen. Jeg har aldri før møtt så stor velvilje som her – en vilje til å skape noe som går fra forretningsdrivende og direkte inn i rådhuset. Man blir jo Jessheim-fan av å være her, smiler Bøhmer.

– Dere selger også bryggerutstyr?

– Ja, alt du trenger til å brygge eget øl. Dette er en stor hobby og kultur som mange finner svært sosialt. Ofte går noen kompiser sammen for å brygge øl, og lager en happeing av det. I tillegg skal vi arrangere ølsmaking her, sier han.

– Hvor stort blir utvalget deres på Jessheim?

– Vi har sagt vi skal ha 500 sorter i butikken, men nå nærmer det seg 600. Øl er populært og dette er vår 28. butikk i Norge. Vi er allerede etablert i alle fylker, og innen utgangen av 2018 skal vi ha 50 Gulating-butikker i landet, sier Arne Bøhmer.

LES OGSÅ: Nå kan du kjøpe Jessheim-øl på Vinmonopolet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.