Det var mer enn Arbeiderpartiets program som sto på programmet. For selv om Hadia Tajik er nestleder i Arbeiderpartiet og leder for partiets programkomité, og Tonje Brenna er gruppeleder for partiet i Akershus fylkeskommune - og selv om temaet strengt tatt skulle være veger og jernbane - måtte det skli litt ut.
Allerede abonnent på papirutgaven? Slik får full digital tilgang

KJØKKENPRAT

For det er nærmest en naturlov at når man tar praten på kjøkkenet, så blir det hyggelig. Og det ble god stemning mellom de to Arbeiderparti-kvinnene.
- Jeg har litt tid mellom landing på Gardermoen og et nytt møte på Hadeland, smilte Hadia Tajik, og forklarte dermed hvorfor hun svingte innom huset til Tonje Brenna og samboer Martin Henriksen mandag formiddag.
Det ble blant annet snakk om barnestoler og hvordan livet plutselig blir fullt av prim. Men mer om det litt senere.
LES OGSÅ: Besøkte 21 av 22 kommuner i Akershus med buss i løpet av 40 timer

EKSTREM VEKST

For vi kommer ikke helt utenom den offisielle grunnen til at Tonje Brenna hadde invitert Hadia Tajik på besøk.
- Hadja er leder i Arbeiderpartiets programkomité, som skal foreslå hva partiet skal mene de neste åra, forklarer Tonje Brenna.
- Det er veldig viktig for meg å si til henne at hun ikke må glemme vegene og jernbanen på Østlandet, og særlig på Romerike. Vi har en ekstrem vekst i dette området. På Romerike skal det flytte inn over 70.000 mennesker fram mot 2030. Det er veldig mange personer. Hvis vi sovner i timen er det snart ganske upraktisk og veldig tungvint å ta seg fram på Romerike, sier Brenna.
- Jeg vil særlig få fram at det må bli enklere å ta seg fram mellom ulike steder på Romerike, ikke bare mellom Romerike og Oslo. Mer folk betyr også økt lokal trafikk, sier Tonje Brenna.
LES OGSÅ: Venninner, politikere og to gode naboer

TAJIK ER ENIG

Hadia Tajik er helt enig med Tonje Brenna. Det skulle vel bare mangle, tatt i betraktning plasseringen på kjøkkenet og felles partitilhørighet.
- Men programmet er ikke laget ennå, og det er mange avveininger som skal gjøres. Derfor er det tidlig å si noe som helst. Men samferdsel på Østlandet er viktig for oss, sier Hadia Tajik, som ikke vil velge mellom å rassikre veger på Vestlandet og effektiv motorveg på Østlandet.
- Vi har råd til begge deler, fordi vi ikke kutter skattene, sier hun retorisk.
Når det gjelder enklere transport internt på Romerike, forstår hun argumentene.
- Men vi får se om programmet er rett sted for lokale saker. Jeg tror i alle fall at Tonje Brenna har god politisk støtte for forslagene sine, sier Hadia Tajik.

TILBAKE TIL PRIM

Lattermusklene ble imidlertid kraftig utfordret da Tonje Brenna og Hadia Tajik kom innpå temaet barnestoler.
- Det er den som sitter i barnestolen som er sjefen, sier Tonje Brenna, og la til at etter at hun fikk barn har livet vært fullt av prim.
- Da jeg var liten kranglet vi om det var lov å ha på sjokoladepålegg eller ikke. Men jeg var jo utrolig dum, for prim er best, sier Brenna.
Men Tajik dro på det.
- Jeg har smør under, og da er sjokoladepålegg det beste, altså. Det syns jeg, sa Hadia Tajik.
Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.