• SIGNERING: Sjef FLO, Petter Jansen, og Sjef Hæren, Odin Johannessen, signerte protokollene som overførte FKL og Sessvollmoen garnison fra Hæren til FLO. (Foto: Morten Rakke / Forsvaret)

Overføringen av Sessvollmoen fra Hæren til FLO innebærer at Forsvaret nå sentraliserer og styrker sin logistikkorganisasjonen.

FLO har ansvaret for alle forsyninger til stridende mannskaper, som mat, klær, kjøretøyer, våpen og ammunisjon. Forsyninger er betraktet som en av de mest kritiske kapasitetene i en stridende situasjon.

VIKTIG GREP

Rent fysisk vil Sessvollmoen fortsatt være det samme, men overføringen betraktes som et viktig grep for å styrke forsvaret av Norge.

– Vi ønsker å bygge videre på den kompetansen som finnes her og den jobben som har blitt gjort. Hæren vil være vår viktigste kunde, og vi vil ha den samme målsettingen selv om vi nå får en annen organisering, forsikrer administrerende direktør Petter Jansen i FLO.

STARTEN PÅ NOE NYTT

Generalmajor Odin Johannessen i Hæren sier at overføringen er starten på noe nytt.

– Dette er starten på noe nytt. Starten på en epoke der FLO får et større ansvar for å løse oppgavene innenfor Forsvarslogistikken. Jeg vil gratulere Sjef FLO, han overtar en meget god avdeling som spiller en viktig rolle for Hæren, sier generalmajor Odin Johannessen.

IKKE ALT OVERFØRES

Avdelingene som nå føres flatt over fra Hæren til FLO er fagavdeling for logistikk, teknisk avdeling, logistikkskolen, Forsvarets ammunisjons- og EOD-skole, Forsvarets transportskole, operasjonsstøtte og FKL Stab. Forsvarets kompetansesenter for objektsikkerhet, Forsvarets hundeskole, Forsvarets militærpolitiavdeling og Logistikkbase land blir igjen i Hæren. Det vil dermed fortsatt være hæravdelinger på Sessvollmoen, selv om leieren nå overtas av FLO.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.