- Dette er blitt et stort problem for oss, sier senterleder Nina Kristengård. Nå vil hun og Ap komme i dialog med ungdommen.

- Det begynte rett etter skoleferien. Vi merket mye trykk fra ungdommen, både ute og inne. Det blir gjort hærverk, og vi kan ikke ha det sånn. Det er selvfølgelig hyggelig at de kommer hit. Men de må oppføre seg. Det er det minste vi setter som krav, sier Kristengård. Eidsvoll Ap har hørt de samme historiene, og er nå på ballen. Fredag møtte EUB tre representanter fra partiet på Amfi Eidsvoll.

- Den siste tiden er det kommet en del meldinger om ungdom som sykler i vegen uten refleks, og at de henger ved senteret og gjør hærverk. Dette engasjerer mange, og er tydeligvis et større problem enn mange vet, sier sekretær Hege Svendsen (Ap).

LES OGSÅ: Råholt barnehage blir revet

Syr sammen ungdomspakke

Partiet jobber i disse dager med å sy sammen en egen ungdomspakke i forbindelse med Eidsvoll-budsjettet. Denne kommer de til å legge fram for samarbeidspartiene innen kort tid. Ett av punktene de ønsker å få gjennomslag for er sommerjobb for ungdom i kommunen etter modell fra naboen Nannestad.

- Vi ønsker å bevilge 300.000 kroner til dette tiltaket, sier leder av Eidsvoll Ap Ole Guttorm.

- Vi har tidligere i høst vedtatt å rive den gamle barnehagen fordi det var et oppholdssted for unge som prøvde narkotika med mer. Dette bekymrer oss i Ap. Vi kan ikke lukke øynene for det som skjer, bare rive den gamle barnehagen, jage ungdommen bort og tro vi er kvitt problemet. Vi må ta tak i dette på alle områder, sier Hege Svendsen.

Hun og Eidsvoll Ap mener det er paradoksalt at rådmannen foreslår å kutte i fritidsklubben for ungdom i neste års budsjett.

- Dette gjøres fordi så få benytter seg av tilbudet. Men hva skyldes det? Og hvilke tilbud har vi til ungdom i Eidsvoll, særlig i sørbygda?, undrer Svendsen.

LES OGSÅ: Stjal overvåkningsutstyr fra rivningsklar barnehage

Vil gå i dialog med ungdommen

Amfi Eidsvoll har også satt utfordringene på dagsorden. De skal kommende uke møte representanter fra Råholt ungdomsskole for å diskutere situasjonen.

- Hovedpoenget for oss er å løse situasjonen. Vi ønsker all trivelig og hyggelig ungdom velkommen. Men vi kan ikke ha hærverk og uønskede situasjoner. Det kan skremme andre kunder, og gjøre det vanskelig å drive butikker, sier Kristengård.

De ønsker også å opprette et eget ungdomsfond som det årlig kan bevilges penger til. Dette for å skape aktuelle ungdomstilbud og aktiviteter som treffer de unge.

- Vi må styrke ungdomstilbudet. Er det noe som ikke fungerer, må vi se om det kan gjøres annerledes. Hvilke veier vi skal gå, finner vi ut gjennom idédugnad med ungdommen. De vet best hva de trenger, sier Aps Ole Guttorm og Vidar Pettersen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.