Rune Hallingstad blir den nye rådmannen i Ullensaker. Det avgjorde et enstemmig kommunestyre tirsdag kveld. Rune Hallingstad er i dag rådmann i Sør-Odal kommune. Hallingstad har også erfaring som blant annet avdelingsdirektør i Kommunenes Sentralforbund og kommunalsjef i Enebakk.

– SOM Å KJØRE BIL FRA BAKSETET

Det ble en relativt kort debatt i kommunestyret omkring ansettelsen. Infrid O. Tveit fra Fremskrittspartiet var den som var mest negativ.

– Jeg har av og til sagt at som politiker føler jeg meg som en som sitter i baksetet og forsøker å kjøre bil, sa hun, og fortsatte:

– I denne saken føler jeg det sånn. Jeg har kun andres utsagn å støtte meg til, for jeg har aldri snakket med Hallingstad selv. Jeg hadde satte pris på at vedkommende hadde vært til stedet her i dag, og vi hadde sett og hørt vedkommende før vi ga vår tilslutning, sa Tveit, før hun la til:

– Jeg hører han er en bra kandidat, og det får vi håpe han er. Vi skal vurdere hans gjerning med kritisk blikk. Det er ikke alltid slik at det er enkelt å spå om framtiden på bakgrunn av historiske meritter, avsluttet hun.

Ordfører Tom Staahle fra Fremskrittspartiet gikk da på talerstolen og sa at også Sør-Odal hadde kommunestyre samtidig med Ullensaker.

– Og dermed er han selvsagt der, som rådmann i Sør-Odal. Men han vil komme og hilse på kommunestyret ved første anledning, lovet ordføreren.

UTFORDRENDE ARBEIDSOPPGAVER

Rune Hallingstad selv er glad for å bli tilbudt stillingen.

– Jeg er veldig glad for å bli tilbud stillingen som rådmann i en så spennende kommune som Ullensaker. Jeg gleder meg til å ta fatt på mange interessante og utfordrende oppgaver i tiden framover, sier han.

EN RYDDIG PROSESS

Alle involverte i prosessen sa fra talerstolen at det har vært en ryddig ansettelsesprosess.

– Det er alltid utfordringer knyttet til slike prosesser, sa ordfører Tom Staahle.

– Blant annet er det vanskelig å vite hvor grensen for offentliggjøring av kandidatene går. Hovedregelen er jo at vi offentliggjør alle, men samtidig vet vi at mange gode kandidater ikke søker dersom vi unntar dem fra offentliggjøring, sa han.

– Noen hoppet dermed av undervegs, og andre ble luket ut på grunn av kvalifikasjoner. Til sist satt vi igjen med tre gode kandidater, og Rune Hallingstad framstår som den beste. Jeg er glad for at vi får denne avklaringen nå, sa han.

BLE HØRT

Også de ansattes representant i ansettelsesutvalget, Erilk Hajum, fikk taletid i kommunestyret tirsdag kveld. Han har opplevd prosessen som grundig og at de ansatte i kommunen er blitt hørt.

– Dette er den viktigste stillingen vi skal rekruttere til en kommune. Både fordi det er en administrerende direktør for mange ansatte, men også fordi en rådmann skal være lydhør oven or det politiske miljøet og er ansvarlig for at flyten mellom politikk og administrasjon går som den skal, sa han.

Eyvind Schumacher fra Arbeiderpartiet er også fornøyd.

– Vi satt igjen med tre gode kandidater til slutt. Jeg er sikker på at Rune Halligstad blir en veldig god rådmann for Ullensaker kommune, sa han.

LES OGSÅ: Ny rådmann klar – årslønn på 1,2 millioner kroner

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.